Ljubav i seks

Ovo su SEKS poze u kojima je gotovo nemoguće zatrudneti

Objavljeno: 13.05.2017 | 21:46Izvor: Telegraf.rs

Pojedine poze u seksu teže nego što se očekuje dovode do trudnoće, potvrdila su istraživanja

Kondomi su najbolja zaštita od seksualno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće. Ipak, postoje tehnike vođenja ljubavi, koje smanjuju mogućnost da devojka ostane u drugom stanju.

Ako želite da bez upotrebe kondoma ili kontraceptivnih pilula izbegnete trudnoću, neke od ovih poza mogu da vam pomognu.

Poza 69

U ovjoj pozi partnetri oralno zadovoljavaju jedno drugo u isto vreme. Žena leži na muškarcu, ali je okrenuta suprotno od njega. Smatra se da ova poza predstavlja najveći erotski doživljaj, jer istovremeno uživate i zadovoljavate partnetrku. Radi se o oralnom zadovoljavanju, ne dolazi do penetracije penisa u vaginu, pa samim tim ne postoji mogućnost da žena ostane u drugom stanju.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

“Jaghačica” ili “kaubojka”

Muškarac leži na leđima, a žena sedi ili čuči na njemu. Ova poza ženi omogućava dominaciju i orgazam, jer na taj način kontroliše igru i određuje ritam. Smanjena mogućnost trudnoće dolazi zbog gravitacije, koja navodi spermu da iscuri i ne zadrži se u vagini.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

Lotus

Lotus poza nudi neverovatnu intimnost. Partner sedi s prekrstenim nogama, odnosno u lotus pozi iz joge, dok mu žena sedi u krilu, ruku i nogu obavijenih oko njega. Oba su partnera isprepletena i tako u potpunosti povezana.

Poza je idealna za spore, senzualne pokrete koji joj na ovaj način daju dodatni romantični intenzitet. I ovde gravitacija smanjuje mogućnost nastanka trudnoće.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alexandre Jacques

Foto-ilustracija: Profimedia/Alexandre Jacques

Stojeći položaj

Postoji više varijacija ove poze. Jedna je od njih je kada muškarac stoji i podigne ženu u krilo, a ona mu obmota noge oko struka. On drži ženu za zadnjicu i kontriliše pokrete.Olakšavajuća okolnost je ako muškarac ženu prisloni uz zid. Ova poza ne može dugo da traje, a i olakšava spermi da iscuri iz vagine.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u