Ljubav i seks

OBRATITE PAŽNJU: U ovim pozama je nemoguće da se zatrudni

Objavljeno: 21.05.2017 | 22:33Izvor: Kurir

Dok neki intenzivno rade na stvaranju porodice, neki parovi na sve načine pokušavaju da spreče trudnoću. Svi znamo da su kondomi najbolji partner u borbi protiv neželjene trudnoće i prenosivih bolesti

Međutim, postoje parovi koji su u dugoj i stabilnoj vezi ali i dalje nisu spremni da budu roditelji, a "guma" im previše smeta.U tom slučaju, trebalo bi da probaju ove poze, jer istaživanja pokazuju da je ovako teže ostati u drugom stanju. Osim poze 69, gde je naravno nemoguće ostati u drugom stanju, neki tvrde i da je u ovim pozama teško zatrudneti.

Jahačica

Muškarac leži na leđima, a žena sedi ili čuči na njemu. Ova poza ženi omogućava dominaciju i orgazam, jer na taj način kontrolira igru i određuje ritam. Smanjena mogućnost trudnoće dolazi zbog gravitacije, koja navodi spermu da iscuri i da se ne zadrži u vagini.

Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

Lotus

Partner sedi s prekrštenim nogama, odnosno u lotus pozi iz joge, dok mu žena sedi u krilu, ruku i nogu obavijenih oko njega. Oba partnera su isprepletena i u potpunosti povezana. Poza je idealna za spore, senzualne pokrete koji joj na ovaj način daju dodatni romantični intenzitet. I ovde gravitacija smanjuje mogućnost nastanka trudnoće.

Stojeći položaj

Postoji više varijacija ove poze. Jedna je od njih je da muškarac stoji i podigne ženu u krilo, a ona mu obmota noge oko struka. On drži ženu za zadnjicu i kontroliše pokrete. Ova poza ne može dugo da traje, a olakšava spermi da iscuri iz vagine. Ipak, savet je da, i pored svih istraživanja, koristite proverena kontraceptivna sredstva ukoliko ne želite da ostanete u drugom stanju!

Foto: Profimedia

 

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u