Lifestyle

Obratite pažnju na ove detalje prilikom odabira sale za svadbu

Objavljeno: 13.02.2019 | 08:14Izvor: medio.rs

Izbor sale je svakako jedan od prvih zadataka prilikom organizovanja venčanja i uključuje veliki broj stvari na koje se mora obratiti pažnja. Mi ćemo ovde navesti neke od najbitnijih koje bi trebalo da vam pomognu u sužavanju izbora ili u konačnom izboru.

Kapacitet sale

Verovatno najbitnija od svih stavki. Iako deluje očigledno ova stavka se lako da prevideti jer kapacitet sale za svadbe ponekad nije jednostavno proceniti. Vrlo je važno salu videti kada je puna, najbolje kada se u njoj već održava venčanje, jer potpuno prazne sale mogu izgledati velike dok se ne napune stolovima, stolicama i ostalim inventarom.

Vila Andjela je dobitnik Oskara popularnosti u kategoriji ugostiteljski objekti. Njen kapacitet je do 1000 zvanica. Ovo je jedna od najvećih i najlepših sali za svadbe na Balkanu.

Osvetljenje

Svetlo je izuzetno važno jer direktno utiče na atmosferu događaja.

Da li je sala dovoljno prirodno osvetljena preko dana, kakvo je veštačko osvetljenje za veče i noć i koje su dodatne opcije po tom pitanju moguće su pitanja kojima bi se trebalo pozabaviti.

Idealno bi bilo posetiti salu i preko dana i uveče, kako bi se stekao tačan utisak o tome kako sala zapravo izgleda pri različitim osvetljenjima i u različitim dobima dana.

Uglavnom novije sale imaju moderno osvetljenje u nekoliko boja, te možete odabrati da se boje smenjuju tokom večeri ili da imate konstantnu boju.

Pogled

Šta je to što se vidi kada se zakorači u prostoriju? Bilo da je to pogled kroz prozore ili dekor sale, ovaj faktor može biti od velikog značaja.

Lokacija

Iako ova stavka ne deluje naročito važno na prvi pogled, doživljaj i iskustvo vaših gostiju je vrlo bitno. Treba imati u vidu odakle i kako gosti dolaze i po mogućstvu odabrati mesto koje je lako dostupno i sa dovoljno parking mesta u blizini.

Dekor prostora

Za klasična venčanja preporučuju se elegantne sale u neutralnim ili crno-belim tonovima.

Ova stavka je vrlo važna ukoliko želite da sala za tu priliku bude dekorisana na određen ili poseban način. Boje u sali ne moraju nužno da budu identične onima koje ste zamislili, ali je veoma bitno da od njih ne odudaraju previše.

Akustika prostora

Kao i u mnogim aspektima do sad, idealno bi bilo unapred proveriti kako sala u ovom pogledu funkcioniše i kakav je kvalitet zvuka u toku samog događaja. Kvalitet celokupnog doživljaja značajno može smanjiti muzika koja je suviše glasna, pojačan eho i nemogućnost da se zbog toga razgovor među gostima normalno vodi.

Treba imati na umu da tepisi redukuju zvuk i smanjuju eho, dok ih drveni podovi i pločice povećavaju.

Alternativni plan kod venčanja na otvorenom

Venčanja na otvorenom su veoma popularna ali zahtevaju dodatno planiranje za slučajeve gde vremenske prilike mogu uticati ili kompletno onemogućiti sam događaj.

Najbolje bi bilo odabrati prostor koji pored opcije napolju nudi i opciju za unutra, ali čak i ako to nije moguće, svakako postoji rešenje – iznajmljivanje šatora za svadbe.

Ne samo što štite od kiše, nego takođe mogu osvežiti prostor i učiniti da izgleda luksuzno, budući da mogu biti stilizovani i različitih dezena.

Specijalni efekti

Ukoliko želite svoje venčanje da začinite nekom od vatrometnih predstava, u svakom slučaju morate unapred proveriti da li je na prostoru gde planirate venčanje to moguće i dozvoljeno. Isto važi i za neke druge detalje, na primer sveće.

Ostalo - budžet, ketering, dobavljači i slično

Kakvu hranu biste želeli i da li i kako je to moguće organizovati u okviru sale? Da li je donošenje hrane i pića sa drugih mesta dozvoljeno ili se morate prilagoditi uslovima koje sala nudi? Da li je fotografisanje uključeno? Sve ove stavke je potrebno detaljno razmotriti i to u skladu sa budžetom.

I za kraj – ne dozvolite sebi da se izgubite u bezbroj mogućih opcija, radije svedite izbor na nekoliko pristojnih ponuda i potom ih svaku pojedinačno detaljnije razmotrite.

Na kraju krajeva, bitno je da se sa svojom rodbinom i prijateljima lepo provedete slaveći jedan od najbitnijih dana u svom životu, zato ne dozvolite da vam prevelik broj mogućnosti i neodlučnost pokvare celokupan ugođaj.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u