Lifestyle

Ovo su najbolje plaže sa plavom zastavicom u Grčkoj za leto 2018

Objavljeno: 27.02.2018 | 19:04Izvor: medio.rs

Kada pomislimo na letovanje, prvo nam na pamet padne Grčka i njene predivne plaže, zar ne? U nastavku pročitajte koje su to najbolje plaže sa plavom zastavicom u Grčkoj koje definitivno morate posetiti barem jednom u životu.

Ova laskava titula predstavlja ekološki standard kvaliteta zaštite okoline mora i obala. Saznajte u daljem tekstu koje su to plaže nosioci ove privilegije koja je mnogim turistima bprilikom odabira destinacije za letovanje.

Plaža Marathias, Krf - kristalno čisto more

U neposrednoj blizini ostrvskog mesta Kavos Grčka krije pravi dragulj među plažama koji se zove Marathias. Zbog izuzetnog kvaliteta, čistoće vode i pogodnih uslova na obali označena je plavom zastavicom.

Po mišljenju mnogih koji su je posetili, ovo je jedna od najlepših plaža na Krfu. Ukoliko ste u potrazi za zalaskom sunca koji oduzima dah, Marathias je pravo mesto za to.

Ovo je predivna peščana plaža koja će pomoću tirkizno plavog mora probuditi u vama želju da se dan koji provodite ovde nikada ne završi.

Plaža Marathia je duga 2 km, pa tako možete uživati u kafićima sa suncobranima i ležaljkama ili se pak opredeliti za potpunu privatnost na samo nekoliko metara udaljenosti.

Plaža Sarti, Sitonija - sve što vam treba na jednom mestu

Kada kročite na ovu plažu sa plavom zastavicom učiniće vam se kao da ona nema kraja, jer se širok pojas žuto-belog peska prostire kilometrima.

Ono što je karakteristično za plažu Sarti jeste da ćete odavde imati najbolji direktni pogled na planinu Atos, što će vas zasigurno oduševiti.

Iako je Sarti letovalište koje se još uvek razvija, ovde vam neće ništa nedostajati jer možete naći sve što vam je potrebno a ako se odvažite možete probati i neki od sportova na vodi, ili pak zaroniti i istražiti dubine mora.

Turista je svake godine sve više i više, a to ni ne čudi jer na ovoj plaži svako može naći ‘svoje mesto pod suncem’ bez brige da će mu neko preklopiti peškir svojim; a može se čak desiti da ne vidite drugu dušu stotinama metara.

Skala beach, Kefalonije - savršena za ronjenje

Skala beach je jedna od brojnih rajskih plaža na Kefaloniji i peščanog je karaktera. Poprilično je mirna, a voda je providna i vrlo brzo postaje duboka pa se preporučuje onima koji vole dosta da plivaju.

Na ovoj plaži svako može naći nešto po svom ukusu jer šetnjom možete doći do različitih predela - od glavne ulice u zaleđu plaže pa sve do kamenitih i nepristupačnih delova koji su idealni za ljubitelje prirode.

Za razliku od nekih plaža na Kefaloniji, ovde je dostupno dosta barova, kafića i restorana, kao i mini marketa.

Skala beach je plaža za koje biste sigurno zažalili ako ne biste otišli a bili ste u blizini, tako da nikako ne dopustite da vam drugi prepričavaju utiske već preporučujemo da je obavezno posetite. Iako cene u Grčkoj skaču iz godine u godinu, upravo ovakve lepote su razlog zašto joj se uvek, iznova, vraćamo.

Plaža Porto Katsiki, Lefkada - brojne prirodne lepote

Lefkada je poznata u svetu zbog svojih prelepih plaža, ali Porto Katsiki se izdvaja jer je bez sumnje zaštitni znak ostrva zbog svog belog peska.

Iako na ‘prvu loptu’ može delovati naporno pomisao da morate preći oko 100 stepenika da biste došli do ove plaže, verujte nam, sve će se na kraju isplatiti.

Porto Katsiki je plaža koju možete videti na svim razglednicama Lefkade, i zbog velike gužve u sezoni najbolje ju je posetiti ili rano izjutra ili kasnije popodne.

More je na ovoj plaži nestvarno tirkizne boje, i zbog toga svako ko dođe na plažu Porto Katsiki jednom - uvek se rado vraća.

Plaža Nidri, Lefkada - za sve generacije

Plaža Nidri privlači hiljade i hiljade turista svakog leta zbog svojih jedinstvenih karakteristika u koje spada čisto more i palme koje natkrivaju plažu. One stvaraju prelepu atmosferu u kojoj će uživati sve generacije.

Ova plaža je idealna kombinacija toplog i porodičnog okruženja, živopisnog pejsaža i udobnih ugostiteljskih objekata u kojima se možete napraviti pauzu od sunčanja i rashladiti se ice kafom ili limunadom.

Sa plaže Nidri možete uživati u pogledu na brojna ostrvca među kojima su čuveni Skorpios i Sparti, ali i na ostrvo Aristotela Onazisa.

Da li ste vi posetili neku od ovih plaža sa plavom zastavicom u Grčkoj? Pogledajte i kako izgledaju najneobičnije svetske plaže.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u