Lifestyle

Prirodna ulja za kosu spas za vaše probleme

Objavljeno: 15.08.2019 | 09:55Izvor: medio.rs

Prirodna biljna ulja su riznica vitamina, minerala, aminokiselina, omega masnih kiselina i različitih fitohemikalija koje imaju pozitivno dejstvo na kosu. Tretmanom prirodnim uljima kosa može drastično da popravi svoj kvalitet i izgled jer se obnavlja njena struktura i dubinski se ishranjuje.

Kosa postaje mekša i pogodnija za oblikovanje, a pri tome je i zaštićena od spoljnih faktora, kao što su sunce, vetar, vlaga i prašina. U zavisnosti od tipa kose i problema koji imamo preporučuje se upotreba različitih ulja za kosu.

Ulje za regeneraciju kose

Ukoliko imate suvu i oštećenu kosu, pored kvalitetnog pakovanja za kosu, mogu vam pomoći i određena prirodna ulja, odnosno njihova kombinacija. Ulja su efikasna u regeneraciji kose na duže staze jer fino ulaze u kutikul dlake i regenerišu je.

Takva su prirodna ulja jojobe, argana, makadamije i kokosa. Za potpuni efekat vam preporučujemo ulje Dikson ArgaBeta sa posebno dizajniranom formulom sa arganovim uljem, beta karotenom i vitaminom E, koje dubinski hidrira ali ne ostavlja masan trag na kosi.

L‘Oreal Professionel Mysthic oil je inovativna formula na bazi ulja avokada, ulja semenki grožđa i vitamina A, B1, B2 i D, omogućava dubinsku regeneraciju hemijskim tretmanima oštećene kose. Kosa će biti zaštićena od delovanja jakog sunca na letovanju, ali i od dejstva vetra i prljavštine.

Ukrotite kovrdže

Kovrdžava kosa je dosta zahtevna za svakodnevnu negu jer obično ima nešto deblju dlaku koja se često lomi usled češljanja i pokušaja oblikovanja. Da bi kovrdžava kosa bila mekša i da bi se lakše i lepše formirale lokne koristite prirodna ulja koja je pritom i regenerišu i čine sjajnijom.

Prodavnica Bellissima ima u svom asortimanu dosta preparata za negu kovrdžave kose, ali su se neka ulja posebno izdvojila po svom kvalitetu i divnim efektima.

To su: Alfaparf Precious Nature Tuscany ulje na bazi grožđa i lavande i Tigi Bed Head ulje za kovrdžavu kosu.

Izravnajte kosu

Osim što hrane kosu, pojedina ulja će vam pomoći i da je izravnate, tačnije naglasite njenu prirodno ravnu formu. Na izvestan način ulja je otežaju, omekšaju i smire, tako da se kosa lako izravna sa nekoliko poteza četkom tokom sušenja bez pravog feniranja.

U ovu svrhu će vam pomoći Alfaparf Precious Nature Capri ulje koje je namenjeno dugoj i ravnoj kosi.

Zaštitite farbanu kosu

Farbana kosa, naročito ako je za farbanje korišćen blanš ili joj je prethodio tretman skidanja farbe, vrlo je zahtevna za negovanje. Gotovo svaka farbana kosa mora da bude podvrgnuta kvalitetnom profesionalnom tretmanu za regeneraciju farbane ili oštećene kose.

U obe svrhe se mogu koristiti i prirodna biljna ulja, koja još imaju i dodatnu ulogu u zaštiti pigmenata farbane kose. Kompanija Fenola je donela na naše tržište dva izuzetna uljana preparata namenjena farbanoj i izbeljenoj kosi.

Fenola Rubino Puro ulje za farbanu kosu je na bazi arganovog ulja sa biljnim ekstraktima koji regenerišu farbom oštećenu kosu, dajući joj sjaj i mekoću. Ovo ulje obnavlja strukturu kose i čuva boju. Fenola Oro Zaffiro Puro je ulje namenjeno plavoj kosi koja je tretirana izbeljivačima.

Pored bogatog arganovog ulja sadrži prirodne mikro čestice safira koji neguje i oporavlja tretiranu plavu kosu. Kosa ubrzo postaje vitalnija i vraća joj se sjaj.

Oblikujte frizuru uz pomoć ulja

Mnoge dame imaju problem sa održavanjem frizure zbog neposlušne kose koja se prosto otima pod češljem. Obično se radi o zdravoj i nefarbanoj kosi koja prirodno ima naglašen volumen.

Marokansko Argan ulje Marrakes X 10 u 1, je prirodni neispirajući lagani tretman koji pruža 10 neverovatnih pogodnosti. Marrakesh X kombinuje hranljivost, hidratantnost i zaštitu, kao kvalitete arganovog ulja i ulja semena konoplje, i pruža sve što je potrebno Vašoj kosi.

Zaboravite sve probleme sa kosom koristeći jedan proizvod:

  • Olakšava reščešljavanje

  • Sprečava cvetanje krajeva

  • Osvežava boju kose

  • Ubrzava sušenje do 50%

  • Daje briljantan sjaj

  • Smiruje nemirnu kosu i kontroliše lokne

  • Olakšava ispravljanje kose

  • Štiti kosu od uticaja sunca i vetra

  • Hidrira sve tipove kose

  • Termo zaštita

Za više informacija o ovim i drugim proizvodima Bellissima shop ima bogatu ponudu profesionalne kozmetike i preparata za negu kose na svom sajtu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u