Ljubav i seks

EVO KOLIKO SEKSUALNIH PARTNERA SRPKINJE IMAJU: Brojka će vas ZAPREPASTITI!

Objavljeno: 01.04.2015 | 13:55Izvor: Telegraf.rs

Da li ste znali da Srbi nerado koriste kontraceptivna sredstva? Neke žene u našoj zemlji abortirale su čak 20 i više puta, što je zaista poražavajuć podatak. Takođe, ne možete ni da pretpostavite s koliko muškaraca je spavala prosečna Srpkinja

Većina žena tokom života ima više od jednog seksualnog partnera. U proseku, dame u celom svetu promene pet partnera, dok je u Srbiji ta brojka šest.

Bez obzira na seksualno ponašanje i bračni status, svako se može suočiti s potencijalnim problemom ili greškom u primenjenom kontraceptivnom metodu. Podaci za Srbiju govore da je čak u 89 odsto slučajeva razlog za primenu hitne kontracepcije je problem s primenjenim kontraceptivnim metodom.

Suprotno verovanju da su to uglavnom mlađe devojke,tinejdžerke, istraživanje u našoj zemlji da je čak 68 odsto korisnica starije od 25 godina, a čak 84 odsto već ima decu. To nisu neoprezne, mlade i same žene, koje ulaze u seksualne odnose bez razmišljanja.

U dve trećine slučajeva to su žene koje imaju stalne partnere.Neke žene u Srbiji imaju i po 20 i više abortusa  tokom života, što je posledica neznanja i predrasuda.

– Kada je kontracepcija u pitanju, na teritoriji Srbije mi imamo mogućnost da našim pacijentkinjama ponudimo optimalni metod kontracepcije, individualno prilagođen svakoj osobi. Za jednu grupu je optimalna hormonska kontracepcija, za drugu spirala, za treću grupu to je nešto treće. Takođe, moramo znati da postoji i mogućnost da ukoliko je neki od metoda redovne kontracepcije zatajio ili, što je češće u Srbiji, uopšte nije korišćen, žena ima šansu da posle odnosa popije tabletu za hitnu kontracepciju – objašnjava profesor, Ana Mitrović Jovanović, načelnik dnevne bolnice GAK “Narodni front”.

Izvor: Naše novine


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u