Ljubav i seks

Četiri važne poruke koje vam šalju vaši TESTISI (VIDEO)

Objavljeno: 24.11.2015 | 22:00Izvor: Telegraf.rs

Ako ste se pitali da li je uopšte bitno kakvog oblika i veličine su vaši testisi, znajte da je to i te kako važno. I to ne samo kad je u pitanju seks

Verovali ili ne, testisi mogu da predstavljaju važan faktor u određivanju muškarčeve sudbine. Svaka, ma i najmanja promena u dimenzijama može da predstavlja predznak nekog više ili manje ozbiljnog zdravstvenog problema.

Evo šta oblik i veličina mošnica govori o vama:

Ako imate veće testise

Jedna studija iz 2013. godine, u kojoj je učestvovalo 2.800 muških ispitanika, otkrila je da muškarci sa većim testisima imaju veći rizik od srčanih oboljenja.

Takođe je otkriveno da muškarci koji imaju velike testise više konzumiraju alkohol i imaju visok krvni pritisak, kao i da češće doživaljvaju stres.

Ako imate manje testise

Medicinska studija naučnika iz Danske otkrila je korelaciju između kvaliteta sna i veličine testisa. Ispitano je 1.000 muškaraca i posmatran je njihov raspored spavanja, navike i prekidi sna tokom noći, a zatim su merili veličinu njihovih testisa i broj spermatozoida.

Rezultati su pokazali da muškarci koji pate od insomnije i kasnije idu u krevet imaju niži procenat sperme za 29 procenata. Pored toga njihovi testisi imaju tendenciju deformacije za 1,6 procenata.

 

Ilustracija: 9gag

 

Muškarci s manjim testisima su bolji očevi

Ovo će vam možda zazvučati čudno , ali očevi koji imaju manje testise su privrženiji svojoj deci, otkrila je studija sa Univerziteta Emori u Atlanti. Oni su intervjuisali očeve i majke o odnosu sa decom,kao i koliko učestvuju u menjanju pelena, odvođenju dece u školu ili kod doktora.

Rezultati su pokazali da očevi koji su više uključeni u život svoje dece imaju manje testise.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Rak testisa

Najefikasniji način da izbegnete ovaj problem je redovan samopregled.

Rak testisa napada jedan ili oba testisa, tako što se pojavljuje u obliku sitne izrasline koja utiče na uvećanje testisa i uzrokujući težinu u mošnicama, bol u donjem delu stomaka i preponama.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u