Fudbal

ŽEŠĆA PROZIVKA Kakvu poruku krije Partizanova šampionska majica

Objavljeno: 29.05.2017 | 11:45Izvor: Alo!

Među navijačima Partizana vlada opšta pomama za šampionskim majicama na kojima su u karikaturi prikazani trener Marko Nikolić i igrači koji su u subotu uveče objedinili dva najvažnija trofeja u srpskom fudbalu - prvenstvo i Kup.

Sve vreme u Humskoj naglašavaju da su vodili neviđen rat sa Crvenom zvezdom, optužujući najljućeg rivala da se služio nečasnim radnjima, ali i da je uprkos svemu uprskao kompletnu sezonu. Otuda i ideja za štampanjem ovakvog suvenira koji ima skrivenu poruku: „Uzmite im sve, ne dajte im ništa!”. Zapravo, to je citat kralja Leonide iz kontroverznog i filma „300”, u kojem Spartanci dobijaju veliku bitku sa Persijancima kod Termopila. U Partizanu su, i pored opšte euforije, u poslednjem trenutku povukli ručnu, pa se umesto ovog ratobornog pokliča iznad nacrtanih fudbalskih junaka pojavila prihvatljiva, pomalo šifrovana poruka: „Neka se sve zavrti...“. I opet, to je deo filmske priče, tačnije čuvenog songa „Tango smrti”, koji na neponovljiv način u filmu „Balkan ekspres” peva Tanja Bošković.

Sa ovakvim viđenjem su se složili svi u crno-belom taboru, čak se i poslovično umereni trener Marko Nikolić pojavio u crnoj majici na konferenciji za novinare. Obično ovakvi suveniri u trenucima sveopšteg slavlja završe među navijačima, ali ovaj put su ih svi fudbaleri zadržali za sebe, kao uspomenu na osvajanje duple krune.
Miroslav Vulićević, kapiten Partizana, za „Alo!” iznosi svoje viđenje sada već antologijske karikature koju je za jedan dan nacrtao Ilija Sarmeš.

Grobari Grobari , Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Dok nismo završili utakmicu u finalu Kupa, bila je nepoznanica šta će biti na majicama. Na kraju, posle još jednog velikog trijumfa, dobilismo suvenire koji simbolizuju ratnike, jer smo zaista odigrali jednu ratničku sezonu. Pokazali smo karakter, na kraju smo na pravi način oslikani kao jedna grupa - kaže on. 

Desni bek crno-belih dalje obrazlaže zbog čega se dupla kruna nalazi u Partizanovim vitrinama.
- U finalu Kupa smo definitivno pokazali da smo na terenu bolji od Crvene zvezde. Pobedili smo na tri ovosezonska derbija. Rezultati sve govore o nama i svaka dalja polemika je suvišna. Meni je ovo druga titula u Partizanu i svakako mi je draža nego prva. Izvojevana je na pravi sportski način i sa mnogo uloženog truda. Bili smo podređeni u odnosu na Crvenu zvezdu u smislu da su od početka bili u bodovnoj prednosti. Ponavljam, nismo odustajali ni klonuli ni u jednom trenutku. Hvala navijačima što su u ključnim trenucima prepoznali momentum i podržali nas, pokazali smo da je Partizan najveći klub u zemlji - zaključuje Miroslav Vulićević.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u