Tenis

Jaka poruka Federera Đokoviću: Bićeš opet šampion, previše si dobar!

Objavljeno: 14.06.2017 | 11:29Izvor: Telegraf.rs

Šampionske reči velikana na račun Novaka

Švajcarski teniser Rodžer Federer, rekorder sa 18 gren slem titula, veruje da će se Novak Ðoković vratiti u staru formu i na pravi način reagovati posle pada na četvrto mesto ATP liste.Ðoković je porazom od Dominika Tima u četvrtfinalu ovogodišnjeg Rolan Garosa, na kojem je branio titulu, pao za dva mesta i prvi put od 2009. godine nije među tri najbolja tenisera na listi.

- Poredeći Novakovu prošlu godinu u trenutku kada je imao sva četiri gren slema u svojim rukama, onda može da se kaže da je u relativno teškoj situaciji. Ipak, i dalje je među četiri najbolja, u trci za titulama i lako među Top10. Nema sumnje da je pružao slabe partije za igrača njegovih kvaliteta - rekao je Federer, a prenosi Jahu sport.

Federer veruje da se Ðoković neće zaustaviti na brojci od 12 gren slem titula i da će ponovo biti ozbiljan rival u borbi za prvu poziciju na ATP listi.

– Ne mislim da je u previše lošoj situaciji, zavisi iz kojeg ugla se gleda situacija. Jasno je da je imao sjajnu prošlu sezonu, tokom prve polovine godine, ali je neočekivano posustao posle Rolan Garosa. Međutim, previše je dobar igrač da ostane ovakav. Siguran sam da će osvajati gren slem titule u budućnosti i da će se boriti za prvo mesto. Očekujem snažnog Ðokovića - zaključio je Federer.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u