Fudbal

(VIDEO) HRVATSKI VRHOVNI SUD ODBIO ŽALBU MORINE: Albanac koji je pustio dron može da se izruči Srbiji!

Objavljeno: 05.09.2017 | 16:11Izvor: Kurir

Vrhovni sud Hrvatske odbio je žalbu Ismaila Morine na prvostepeno rešenje i utvrdio da su ispunjeni svi uslovi za njegovo izručenje Srbiji!

Veće Vrhovnog suda ukinulo je početkom avgusta rešenje o izručenju albanskog državljanina Ismaila Morina Srbiji koja ga traži zbog izazivanja nereda na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije 2014. godine.

Ismaila Morinu, koji je po poternici u junu uhapšen u okolini Dubrovnika, Srbija tereti da je u oktobru 2014. godine, upravljajući dronom koji je nosio nacionalistička obeležja s kartom takozvane Velike Albanije, prekinuo fudbalsku utakmicu reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu.

 

Županijski sud u Dubrovniku je prvostepenim rešenjem utvrdio da su ispunjene sve zakonske pretpostavke za Morinino izručenje Srbiji, a na tu se odluku Morina žalio.

Advokat Morine žalio se zbog "pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, zbog povrede odredbi, zbog pogrešne primene materijalnog prava, kao i zbog pogrešne primene sankcije" i predložio da se "ukine i preinači prvostepena odluka ili da se ona ukine i vrati predmet prvostepenom telu na ponovno odlučivanje".

Vrhovni sud je žalbu odbio kao neosnovanu.

 

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u