Fudbal

NEPOZNAT DETALJ SA MAKSIMIRA 1990. Svedočenje fudbalera Dinama: Arkan mi je u tunelu pokazao dva pištolja, nije mi bilo svejedno!

Objavljeno: 09.08.2017 | 19:28Izvor: Kurir

Željko Ražnatović Arkan je, između ostalog, bio i vođa navijača Crvene zvezde, a detalji vezani za njegovo prisustvo na utakmicama i danas se prepričavaju.

Kada se spomene Maksimir i gostovanje Crvene zvezde Dinamu na onoj čuvenoj utakmici koja je ostala upamćena po žestokim neredima, uspomeneaktera ovog nemilog događaja nikako ne blede.

Nekadašnji fudbaler Dinama Kujtim Šalja pre nekoliko godina je za hrvatske medije otkrio detalje vezane za ovaj duel koji nemaju veze sa fudbalom.

"U civilu sam izašao na teren za vreme zagrevanja i Bed Blu Bojsi su mi skandirali ime. To nikada neću zaboraviti. Trebalo je da budem gost pokojnom radijskom voditelju Tomiću i sećam se da sam u tunelu susreo Zvezdinu delegaciju u kojoj je bio i Željko Ražnatović Arkan", počeo je svoju ispovest tadašnji igrač Dinama.

"Verujte, nije mi bilo prijatno kada nam je Arkan pokazao kako ispod sakoa za opasačem drži dva pištolja. Tu scenu nikada neću zaboraviti", rekao je Šalja koji zbog suspenzije koju je zaradio na prethodnom duelu nije mogao da pomogne saigračima na Maksimiru i veruje da mu je upravo to spaslo život.

"Kaznili su me posle utakmice u Sarajevu i, kad razmislim, hvala Bogu što tada nisam bio na terenu. Ponekad se upitam kako bih ja reagovao da me je policajac udario pendrekom kao što se iživljavao na Zvonimiru Bobanu! Video sam kako je Boban, dok je spašavao rođaka od brutalne policije, dobio pendrekom po glavi i leđima, a naravno video sam i njegov istorijski nasrtaj na tog policajca. Kasnije sam čuo kako je policajac zamalo pucao u Bobana zbog toga i kad se toga setim, prođe me jeza", rekao je Šalja dve i po decenije kasnije.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u