Fudbal

(KURIR TV) BRUTALNA OSVETA MOĆNOG PARTIZANA: Parni valjak pregazio Videoton za jesen u Evropi

Objavljeno: 24.08.2017 | 22:28Izvor: Kurir

Fudbaleri Partizana slavili su nad Videotonom sa 4:0 u plej-ofu Lige Evrope na stadionu "Pančo Arena" u Felčutu.

Osveta se servira - hladna!

 

Izabrancii Miroslava Đukića na gostujućem terenu zadali su bolan udarac Videotonu, te su sa četiri gola u mreži mađarskog tima obezbedili jesenovanje u Evropi! 

 

Ali ono što je još bitnije uzvratili su istom merom za čuvenu utakmicu u osmini finala Kupa UEFA u sezoni 1984/85 kada je Videoton je eliminisao Partizan. Posle 2:0 za crno-bele u Beogradu, Mađari su kod kuće pobedili 5:0.


Sada se situacija malo izmenila, a pobedu su izvojevali crno-beli koji su golovima Tavambe, Sume i Đurđevića obradovali veliki broj Grobara koji su došli da ih bodre na Pančo areni.

Partizan se plasirao u Ligu Evropa ukupnim rezultatom 4:0, pošto je prošlog četvrtka u Beogradu u prvoj utakmici bilo 0:0.


Šampion Srbije je na Pančo areni poveo u šestom minutu golom Leandrea Tavambe, vođstvo je udvostručio Sejduba Suma u 24. minutu, a konačan rezultat postavio je Uroš Đurđević golovima u 35. i 87. minutu.


Partizan se tako 10. put plasirao u grupnu fazu evropskog takmičenja.
Domaćin je bolje počeo utakmicu, već u uvodnim minutima imao je par dobrih pokušaja, ali je golman Vladimir Stojković ostao nesavladan.


Loik Nego je u četvrom minutu udarcem sa 16 metara desno iskosa, posle ubačene lopte s levog boka, bio najbliži golu, ali je Stojković odlično intervenisao.


Vredni pomena su i pokušaji Lazovića, ali je njemu nedostajalo koncentracije u završnicama, pošto je oba puta šutirao pored gola.


Crno-beli su u šestom minutu iz prve prilike došli do prednosti.


Luis Everton je sa svoje polovine povukao kontru, te uposlio Tavambu u šesnaestercu rivala, koji je sa oko 10 metara desno iskosa iz prve šutirao i savladao Adama Kovačika.


Inicijativa Videotona postepeno je jenjavala, a Partizan je do drugog gola dosao u 24. minutu.


Milan Radin je odlično proigrao Đurđevića koji se na ivici šesnaesterca oslobodio svog čuvara i proigrao Sumu koji je na penalu imao lak posao i loptu prosledio u nebranjenu mrežu madjarskog tima.


Crno-beli su pitanje pobednika rešili već posle nešto više od pola sata igre. Ponovo je ekipa Miroslava Đukića nadigrala rivala u 35. minutu i posle nove kontre, koju je realizovao Đurđević na asistenciju Marka Jankovića, došao do trećeg gola.


Početkom drugog dela igre Videoton je ostao s desetoricom igrača na terenu, pošto je kapiten Ronald Juhaš dobio drugi žuti karton posle faula nad Đurđevićem.


Drugo poluvreme nije donelo mnogo uzbudjenja. Partizan je uglavnom bio koncentrisan na odbranu svog gola, dok Videoton s igračem manje na terenu nije bio opasan po Stojkovića.


Konačan rezultat postavio je Đurđević u 87. minutu.


Žreb je na programu u petak od 13 časova u Monaku.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u