Tenis

Ako neću da igram tenis, niko me neće zaustaviti: Kada je ostao sam sa srpskim novinarima, Novak je potpuno otvorio dušu

Objavljeno: 07.06.2017 | 17:37Izvor: Telegraf.rs

Najbolji srpski teniser ističe da će morati da razmisli jedno vreme i da donese pravu odluku ui za njega, ali i za ljude koje ima oko sebe

Novak Đoković je otvorio dušu posle poraza od Dominika Tima u četvrtfinalu Rolan Garosa, naročito nakon što je završena konferencija za medije na engleskom, kada je ostao samo sa srpskim novinarima.

Najpre je opisao kako je i došlo do poraza, a zatim ispričao i o kakvim odlukama razmišlja u budućnosti.

Specijalni izveštač Telegrafa iz Pariza, Vuk Brajović, Powered by Motorola Moto Z

– Nisam mogao da izdržim tempo, nije bio moj dan. Nisam bio ni blizu nivoa koji sam želeo. Bio je tesan prvi set, koji je prevagnuo, kao i izgubljeni servis gem na početku drugog seta. To mu je dalo krila da servira malo bolje. Zasluge su i njegove jer me je naterao da igram toliko loše.

Rekao si da razmišljaš o nekim stvarima i ne znaš šta bi uradio da nemaš neke obaveze u narednom periodu?

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

– Razmišljam o različitim stvarima, o narednim koracima. Videćemo šta će biti. Nije lako. Nisam jedini koji prolazi kroz ove faze, dobre loše. Imam toliko toga na čemu treba da budem zahvalan i ponosan. Ne godi mi kad igram kao danas, pogotovo u drugom delu meča.

– Svestan sam da mi 8 meseci nedostaje kontinuiteta, svestan sam da i ove na ovom turniru, neke vrlo dobre partije, nisam uspeo da održim nivo. Počelo je često da se dešava. Motivacije ima na pretek. Volim sport, a najveću odgovornost ima prema sebi.

– Ako ja ne želim da igram, neću igrati. Tu niko ne ne može da me zaustavi. Moram da prihvatim da prznajem da prolazim kroz određene okolnosti u životu i da prstupim drugačije. Da saslušam sebe. Da hladne glave donesem odluku. Da odluka bude ispravna, odluka za mene, da ali i za ostale. Moja je odluka da igram tenis – zaključio je Đoković.

 

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u