Fudbal

Porede ga sa Fergusonom i Radonjićem: Navijači Zvezde žele da Lalatović ostane trener crveno-belih!

Objavljeno: 23.05.2015 | 00:27Izvor: Telegraf.rs

Većina anketiranih navijača, kako na Telegrafu tako i na društvenim mrežama, reklo je DA na pitanje 'Da li Lalatović treba da ostane trener Crvene zvezde?'

Navijači Crvene zvezde vole Nenada Lalatovića i žele da mladi stručnjak ostane na klupi najtrofejnijeg srpskog kluba! Takav zaključak možemo da izvedemo posle ankete koju je TELEGRAF sproveo, a u kojoj je većina komentara i na društvenim mrežama bila u njegovu korist.

Nedeljni susret Zvezde protiv Lučana biće verovatno i Lalatovićev poslednji na klupi crveno-belih što je i sam potvrdio nakon meča sa radničkim iz Kragujevca. O njegovom smeni govorkalo se i na početku prolećnog dela, a sam trener je rekao da će otići tek kada sa severa začuje ”Nešo odlazi”.

Lalatoviću se na dušu stavlja to što ove sezone nije osvojio titulu. Međutim, sam Lalatović je istakao da od njega nije tražena titula nego razvoj mladih igrača što je i učinio. Zvaničnog objašnjenja sa Marakane još nema, ali se čelnici najtrofejnijeg srpskog kluba ”ubiše” da mu pronađu zamenu.

I pronašli su u vidu Milorada Kosanovića, ali se sve izjalovilo nakon poruke ”Kosane odlazi” koja je osvanula na Marakani. S tim se slažu i čitaoci Telegrafa koji su učestvovali u anketi, a mi vam prenosimo neke od najzanimljivijih komentara.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

– Koliko je Ferguson stvarao tim i šta je radio u Evropi? Posle koliko godina je Fergi osvojio prvu titulu? Dajte čoveku da izvede jos koju generaciju klinaca, ili da radimo po sistemu Rendžersa, pa nek dovode koga hoće. Verujem da bi velika većina bila za to, stečaj, dođi na nulu i ispočetka. Ovako samo davljenje u blatu. Neko ima veliki interes da se davimo u blatu.

- Lalatović je pre svega odrastao na Marakani i bio kapiten Zvezde. Drugo, ove sezone je bio neiskusan pa je ulazio u polemike što mu se svakako sa iskustvom neće ponavljati. Isforsirao je klince koliko je mogao zbog povreda. Moje zamerke Lali su: 1) dozvolio dovođenje igrača koji nemaju kvalitet, nepotrebni su na svojim pozicijama i prave lošu atmosferu 2) Vukanu Savićeviću nije pružio pravu šansu, a njegove minute su pojeli igrači bez budućnosti u klubu (Katai, Stojanović i Bosančić). Da je Vukan dobio priliku, sigurno bi pružio duplo više od ove trojice zajedno. Pri tome je imao dve ozbiljne prepreke: ostao je bez iskusnih oslonaca ekipe (Milijaš, Mijailović, Luković) i hronična besparica je narušila mir.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

– Pravi Zvezdaš, voli Zvezdu što nije zanemarljivo. Nije nista lošiji od ostalih čija se imena spominju kao njegova zamena. Ne verujem da će neko drugi pokazati išta više. Treba mu dati šansu ponovo, verovatno je nešto i naučio o celoj situaciji.

– Kako mogu od trenera da očekuju da odbrani titulu kad nema nikakvih sredstava i ne mogu da se ispoštuju neki njegovi zahtevi vezani za dovođenje igraca. Bitno je da Terzić dovodi igrače koje on hoće i onda je za sve neuspehe kriv šef stručnog štaba. Kapa dole, Lalatovicu. Nešo ostani!

– Treba da ostane Lalat. Mlad je, perspektivan i pravi Zvezdaš. Tako smo svi bili da se otera Radonja, pa ga Čovke ostavi i on je dokazao da vredi, ali prosto treba vremena.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Naravno, tu su bili i oni koji misle da Lalatović nije za Zvezdu, ali da je bolji od Kosanovića.

– Smatram da je Lalatović utrošio sve kredite kod Uprave i navijača, a da nije uspeo da tim mladim ljudima (igračima) objasni i da ih nauči da je cilj fudbalske igre gol. Nikada Crvana Zvezda nije igrala tako beskrvno i nikad igrači nisu toliko bili nezainteresovani za davanje gola, nego pod upravom Lalatovića. Zato je najbolje da se Zvezda i Lalatović rastave.

– Ako je zamena Kosanović, onda treba.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u