Fudbal

Kolumbijski klub posle tragedije uradio ono što je Zvezda pre 58 godina!

Objavljeno: 29.11.2016 | 17:03Izvor: Telegraf.rs

Kolumbijski klub poslao je jasnu poruku čelnicima takmičenja

Kolumbijski fudbalski klub Atletiko Nasional zatražio je od Južnoameričke konfederacije (CONMEBOL) da titulu Sudamerikana dodeli Čapekoenseu, posle tragedije i pada aviona na putu na prvu utakmici finala.

Kako prenose lokalni mediji, predstavnici Atletiko Nasionala na današnjem sastanku sa ljudima iz CONMEBOL-a zatražili su da se pehar takmičenja uruči brazilskom klubu, a Kolumbijcima dodeli mesto u Kupu Libertadores naredne godine.

Isto ovo uradila je Crvena zvezda 1958. godine posle nesreće fudbalera Mančester Junajteda koji se iz Beograda vraćao u Britaniju i na aerodromu u Minhenu pao.

Gest vredan divljenja uputilo je i rukovodstvo Crvene zvezde, koje je listu Lekip, koji je bio organizator takmičenja, poslao predlog da se klub iz Mančestera proglasi počasnim šampionom Evrope i sveta za tu sezonu.

Inače u minhenskoj avionskoj nesreći 1958. godine je nastradalo 23 ljudi. Poginuli su kapiten Mančestera Rodžer Birn, zatim Lijam VilanDejvid PegMark DžonsEdi KolmanTomi Tejlor i Džef Bent.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, avion sa brazilskom ekspedicijom srušio se na putu ka Medeljinu, šest od 81 putnika je preživelo, a postoji mogućnost da ih ima još jer je potraga u toku.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u