Fudbal

DAVNO BEŠE Na današnji dan pre 26 godina Crvena zvezda je bila na krovu Evrope

Objavljeno: 29.05.2017 | 12:38Izvor: medio.rs

Na današnji dan, pre tačno 26 godina, napravljen je najveći uspeh jugoslovenskog i srpskog fudbala, kada je Crvena zvezda postala prvak Evrope.

U finalu Kupa evropskih šampiona na stadionu Sveti Nikola u Bariju Zvezda je posle penala pobedila Olimpik Marselj 5:3 (0:0) i ušla među "besmrtne" šampione na Starom kontinentu.

Autor: Tanjug

Kapiten i golman Stevan Stojanović odbranio je prvi penal u seriji Amorosu, iz Zvezde su svi bili precizni (Prosinečki, Binić, Belodedić, Mihajlović i Pančev), pa je popularni Dika digao "ušati trofej" u vazduh.

Pre finala pred crveno-belima su padali Grashopers (1:1, 4:1), Rendžers iz Glazgova (3:0, 1:1), Dinamo Drezden (3:0, 2:1) i minhenski Bajern (2:1, 2:2).

Trener Ljupko Petrović u istorijskom meču odlučio se za defanzivnu taktiku koja je na kraju donela rezultat, a igrali su: Stevan Stojanović, Vladimir Jugović, Duško Marović, Refik Šabanadžović, Miodrag Belodedić, Ilija Najdoski, Robert Prosinečki, Siniša Mihajlović, Darko Pančev, Dejan Savićević (Vlada Stošić) i Dragiša Binić.

Izvor:Tanjug


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u