Fudbal

ANKETA: Da li Nenad Lalatović treba da ostane trener Crvene zvezde?

Objavljeno: 21.05.2015 | 17:52Izvor: Telegraf.rs

Jasno je da je mladi stručnjak imao određene grehove na klupi Crvene zvezde, ali da li baš tolike da ga uprava 'pusti niz vodu' iako nemaju pravo rešenje za njegovog naslednika

- Možda ni ja nisam za Zvezdu, ali nije ni 70% ovih momaka. Prvo kažem za sebe, ali ima još onih koji su zalutali – ovim rečima, sa očima punih emocija, trener Crvene zvezde Nenad Lalatović se obratio novinarima nakon sramnog poraza crveno-belih od Radničkog iz Kragujevca.

Već tada je svima bilo jasno da Lalatović neće predvoditi crveno-bele i sledeće sezone, za šta je stigla i potvrda nekoliko trenutaka kasnije. Osvojeno drugo mesto u prvenstvu, neprepoznatljiva igra na terenu i rano ispadanje iz kupa prevagnuli su protiv najmlađeg stručnjaka u JSL.

Nije moglo da ga spasi ni to što je lansirao u etar nekoliko mladih igrača i drastično im povećao cenu.

Jedan deo zvezdaške javnosti je bio zadovoljan vešću da Lalatović odlazi, drugi nije. I sada postoje mišljenja da Zvezda pravi veliku grešku što Nenada pušta niz vodu, što su u neformalnom razgovoru sa novinarom Telegrafa potvrdila i nekolicina sportskih radnika u Srbiji.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Prvenstvo još nije ni završeno, a več su se pojavila imena koja bi mogla da zamene Lalatovića na klupi Zvezde. Najbliži tome je Milorad Kosanović koji je već stisnuo ruku Zvezdanu Terziću, ali će veliki problem u realizaciji tog posla predstavljati navijači. Grafiti protiv Kosanovića već su se pojavili na Marakani, a zvezdaši na društvenim mrežama su ogorčeni ovakvim potezom uprave.

Potom je neočekivano isplivalo ime i norveškog stručnjaka Tronda Solida koji već dve godine nema posao, ali doduše ima 12 trofeja iza sebe. Ipak, male su šanse da bivši trener Olimpijakosa dođe na Marakanu. Mada, ne bi čudilo da je ovo ime i namerno ”potureno”.

Grof Božović, Ilija Petković, Dragomir Okuka, Milovan Rajevac i Vladan Milojević su imena koja se takođe pominju kao Lalatovićeva zamena, a čini se da je najveći problem za Zvezdu što uprava uopšte nema ideju šta da radi. Zato se i postavlja logično pitanje ”Zašto se Lalatović tera sa Marakane?”

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

– Iako su sezonu završili na drugom mestu, fudbaleri Crvene zvezde su u značajno podmlađenom sastavu dali sve od sebe u borbi za novi naslov prvaka. Ove godine im to nije pošlo za rukom, ali nema sumnje da je ova sezona poslužila svim mladim fudbalerima za sticanje zlata vrednog iskustva, i da će u narednu ući daleko spremniji za izazove koji ih čekaju – je rečenica koja se našla na zvaničnom sajtu, a komentar čitaoca koji kaže ” Zašto onda ne pustite Lalatovića da vodi te momke kojima je i dao šansu?” jasno govori da bi pojedini navijači voleli da Lalatović ostane.

Daleko od toga da mladi stručnjak nije imao svoje grehove na Marakani. Najviše mu se zamera što je ulazio u otvoreni klinč sa pojedinim fudbalerima i to preko medija, ali i što je dozvolio veliko mešanje uprave u dovođenje igrača. Samo je to priznao na kraju, ali da nije možda kasno?

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Imao je sjajan start na početku sezone. Start kakav navijači skoro da i ne pamte. Ostao je bez Milijaša u nezgodnom trenutku. Gradio je igru na pripremama oko njega i izgubio ga je već posle tri kola. Ko zna u kakvom pravcu bi se Zvezdina sezona kretala da crveno-beli nisu oštećeni u Kruševcu za penal, kao i da je Luka Jović iskoristio barem jednu šansu na derbiju.

Lalatović je imao hrabrosti da od prvog minuta baci u vatru najmlađeg debitanta u istoriji derbija. Moga je da bude ”pukovnik”, ali je na kraju ispao ”pokojnik”. I pored toga je prišao Partizanu na dva boda, ali su dve Lazićeve greške u Novom Pazaru kumovale da crno-beli pred derbi imaju plus pet.

Kruži priča da je Zvezda već posle 0:0 u derbiju rešila da završi priču sa Lalatovićem koji je od svih mečeva možda baš na tom protiv Partizana nije imao hrabrosti. Imao je ideju da sa mladim Grujićem iza napadača napadne večitog rivala, ali se odlučio za oprobane snage koje već nekoliko mečeva nisu izgledale kao ”snage koje treba da reprezentuju Zvezdu”.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Možda bi Lalatović mogao da se okarakteriše kao glavni krivac za sve da je uprava staila pred njega cilj zvani TITULA. Kao što je i sam mladi stručnjak nekoliko puta isticao od njega je traženo da stvori malde igrače. A stvorio je. Tu su Rajković, Ristić, Jović, Jovanović i Grujić. Momci koji bi trebali da budu okosnica tima naredne sezone.

– Kad sam dolazio, rekao sam da ću poginuti i poginuo sam hrabro, dao maksimum. Na svoju štetu sam isforsirao neke igrače, koji su jako mladi. Mnogo smo bodovi izgubili zbog toga, ali se ne kajem. Još jednom kažem, ja sam kriv za sve. Najmlađi sam trener u ligi, kasno je da pričamo o nekim stvarima, trebalo je nešto uraditi i drugačije. Dali smo maksimum u ovom trenutku i to je to– nedavno je rekao Lalatović.

Sada, godinu dana stariji, možda Lalatović treba da dobije podršku uprave i nastavi započet posao. Neka mu sada kažu CILJ JE TITULA, pa će posle lako da se sudi. Ali, s druge strane, treba shvatiti i upravu i bojazan da se drugu godinu zaredom poklekne i dozvoli možda partizanu da pretekne Zvezdu po broju titula.

Šta vi mislite? Da li Nenad Lalatović treba da ostane trener Crvene zvezde i koga bi voleli da vidite na klupi najtrofejnijeg srpskog kluba?


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u