Fudbal

ALBANCI SU CRNCI, TAKO ONI KAŽU: Optužili UEFA za "rasizam"!?

Objavljeno: 25.10.2014 | 12:40Izvor: Kurir

Transparent sa tim natpisom "Reci ne rasizmu. šala dana. UEFA = Mafija, reci da rasizmu", glavna je poruka sa protesta pristalica Albanije

Albanski navijači organizovali su proteste u Tirani i Prištini posle odluke UEFA kojom je prekinut meč kvalifikacija za EP 2016. između Srbije i Albanijeregistrovan službenim rezultatom 3:0 u korist našeg fudbalskog tima.

Protestni skup u Prištini, održan je takođe pod sloganom: "UEFA, ne za... se sa Albancima!". Na skupu je raširen transparent na kom je pisalo:

"Reci ne rasizmu. šala dana. UEFA = Mafija, reci da rasizmu"

Organizatori, koji su poziv uputili putem društvenih mreža, traže da vlada u Tirani jasno pokaže neslaganje sa odlukom UEFA.

Utakmica je registrovana 3:0 za Srbiju, ali su domaćinu odmah oduzeta tri boda zbog loše organizacije meča. Srbija će, takođe, morati da igra dva meča kao domaćin bez publike, a i FSS i albanski savez kažnjeni su sa po 100.000 evra.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra na stadionu Partizana u 41. minutu pošto je došlo do incidenata nakon što se iznad terena pojavio dron sa zastavom tzv. "velike Albanije".


 

Tada je došlo do sukoba igrača dve ekipe, a potom je na teren ušao i određeni broj navijača, koji je napao gostujuće fudbalere, nakon čega su oni napustili teren i odbili da se vrate.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u