Zdravlje

Srbe ubi infarkt tokom seksa: Čak 35 muškaraca zbog vijagre zbrinuto u Kliničkom centru Srbije

Objavljeno: 17.03.2017 | 09:44Izvor: Telegraf.rs

Neadekvatno uzimanje ovog leka, koji se uzima pola sata pre odnosa, i to jedna tableta, dovodi do ubrzanog lupanja srca, preznojavanja, dehidracije, slabosti, pada krvnog pritiska, a u najtežim slučajevima i do infarkta

U Srbiji muškarci stariji od 60 godina sve češće stradaju tokom seksa jer zbog želje da se i u poznim godinama partnerkama pokažu kao dobri ljubavnici nesmotreno uzimaju “vijagru“, kojom ugrožavaju svoje zdravlje, upozoravaju doktori.Samo prethodnog vikenda, prema saznanjima ovog lista, u Klinički centar Srbije (KCS) primljeno je 35 muškaraca koji su preterali sa “vijagrom”. Neadekvatno uzimanje ovog leka, koji se uzima pola sata pre odnosa, i to jedna tableta, dovodi do ubrzanog lupanja srca, preznojavanja, dehidracije, slabosti, pada krvnog pritiska,  a u najtežim slučajevima i do infarkta.

Kako ističu doktori, mnogi muškarci ne razmišljajući o posledicama i bez trunke razmišljanja stupaju u odnose pomoću pomagala. Tako je pre nekoliko dana u Klinički centar Srbije primljen muškarac od 85 godina sa srčanim tegobama, koji je priznao da je pred seksualni odnos sa ženom uzeo dve umesto jedne tablete.

Foto: Profimedia/ ImageSource RM

Foto: Profimedia/ ImageSource RM

– To je samo jedan u nizu slučajeva i sreća je da je pacijent na vreme stigao u bolnicu, pa mu je ukazana pomoć. Čovek je u infarktnom stanju dovezen u bolnicu. Pritisak mu je bio veoma nizak, i imao je jak bol u grudima. Čim je ušao u ordinaciju bojažljivo je priznao doktoru da je imao seksualni odnos sa svojom ženom i da se pomagao “vijagrom” – kaže sagovornik Informera iz KCS-a i dodaje da pravičlnoi korišćenje ovog leka nije opasno.

I svetski poznat kardiohirurg, prof. dr Miljko Ristić potvrđuje da pogrešna upotreba lekova za seksualnu funkcionalnost može biti veoma opasna:

– Svaki lek može imati neželjena dejstva, a naročito “vijagra”. Ljudi najviše greše jer ne čitaju uputstvo, nedisciplinovani su i misle da je to bezazleno. Naročito oni stariji koji su češće “na meti” infarkta.

Foto: Foter/Flickr/FotoDB.de

On objašnjava da “vijagra” snižava krvni pritisak i dovodi do loše cirkulacije krvi i rada srca.

- Kada pritisak padne na 80 ili 90, u tom stanju je vrlo izvesno razvijanje infarkta. Prilikom neumerenog konzumiranja i slabijeg zdravlja može doći i do poremećaja srčanog ritma, bola u grudima, slabosti, dehidracije, čak i nesvestice – navodi prof. dr Ristić.

Seksolog i urolof dr Aleksandar Milošević napominje da ovaj lek za potenciju, koji nikako ne treba uzimati dok to ne dozvoli lekar specijalista, može odvesti u smrt.

– Njega koriste muškarci koji vape da nadoknade greške iz mladosti ili da se dokažu u poznim godinama, ne razmišljajući da njihov organizam ne može biti isti sa 20 i sa 60. Kada se to pomeša sa “vijagrom”, koja je “hladno oružje” za njihovo zdravlje, nastane jedno haotično stanje koje može odvesti i u smrt – naglašava Milošević.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u