Zdravlje

Pogledajte kako su se ovi ljudi menjali tokom godina narkomanije

Objavljeno: 27.11.2014 | 12:11Izvor: Telegraf.rs

Transformacija narkomana je šokantna. Na njihovim licima se usled dugogodišnjeg korišćenja, heroina, kokaina, metamfetamina ili drugih opasnih droga jasno vidi propadanje.

Strahota! Zastrašujući GIF-ovi koji pokazuju kako propadaju narkomanitokom višegodišnjeg korišćenja droge deo su projekta pod nazivom “Lica zavisnika”, koje je objavila organizacija posvećena edukaciji i podizanju svesti o bolestima zavisnosti.

Transformacija narkomana je šokantna. Na njihovim licima se usled dugogodišnjeg korišćenja, heroina, kokaina, metamfetamina ili drugih opasnih droga jasno vidi razlika.

GIF

Cilj ove akcije jeste da se skrene pažnja na štetan uticaj droge. Akcija ima za cilj da šokantnim prizorima izobličenih lica narkomana, ranama na njihovim licima, sparušenom kožom, raspalim zubima i drugim oštećenjima, trgne ljude za koje još nije kasno da se izvuku iz kandži narkomanije.

GIF

Gotovo sve fotografije od kojih su napravljeni GIF-ovi nastale su u u policijskim stanicama pošto su ovi narkomani hapšeni zbog kriminalnih dela povezanih sa drogom.

GIF

Većina njih su redovni posetioci policijskih stanica i pritvora u Americi. Prilikom svakog hapšenja, prema proceduri, oni su fotografisani.

GIF

Pošto je većina njih privođena gotovo svake godine, njihovo propadanje je iz godine u godinu više nego očigledno.

GIF

U sklopu ovog projekta objavljene su fotografije 13 neimenovanih narkomana. Nadamo se da će njihove sudbine trgnuti zavisnike i da će oni potražiti stručnu pomoć. Pre nego što bude isuviše kasno.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u