Zdravlje

KUTAK ZA ZDRAV ŽIVOT Najpopularnija dijeta na svetu

Objavljeno: 26.02.2017 | 18:23Izvor: Alo!

Ovo je jedna od najpopularnijih dijeta na internetu.

Zovu je kupus dijeta, dijeta klinike “Mejo” ili bolnička dijeta. Kako god je zvali, drži se sedam dana u toku kojih se navodno skida pet kilograma, a ovako bi to trebalo da izgleda.

SASTOJCI:

2 velike glavice luka
2 paprike
2 konzerve paradajza
veza celera
glavica kupusa
3 šargarepe
pakovanje šampinjona
1 do 2 kocke bujona
6-8 čaša vode

PRIPREMA

Povrće iseckajte na kockice. U velikom loncu na malo ulja propržite luk. Dodajte povrće i prekrijte vodom i kockama. Dodajte i začine po želji. Pustite da proključa, pa smanjite na srednju temperaturu i pustite da se krčka dok povrće ne omekša, oko 30 do 45 minuta. Možete dodati malo soli, bibera ili nekog drugog začina, ali i povrće bez skroba, poput spanaća ili boranije. Svakog dana treba jesti kad ogladnite.

PRAVILA DIJETE

Dijeta bi trebalo da traje samo sedam dana, ni slučajno više. Možete dodati neku drugu namirnicu, ali obavezno sa malo kalorija, i piti isključivo vodu ili čaj bez šećera.

Prvi dan: Neograničena količina čorbe i voće, ali ne banane.

Drugi dan: Samo čorba i povrće, i to sirovo ili blago kuvano, poželjno je da bude zeleniš poput spanaća ili blitve. Izbegavajte grašak, kukuruz i pasulj. Ako ste previše gladni, možete da pojedete i jedan pečeni krompir, ali bez ulja.

Treći dan: Čorba i voće i povrće koliko god želite, ali bez krompira i banane.

Peti dan: Možete uneti od 280 do 567 grama govedine, piletine ili ribe. Uz to možete pojesti i šest svežih paradajza. Naravno, čorba ide u neograničenim količinama, kao i svakog drugog dana.

Šesti dan: Čorba, govedina i povrće. Govedinu možete zameniti ribom, kuvanom, pa malo proprženom, kao i juče. Bez krompira.

Sedmi dan: Dozvoljeno je povrće, smeđi pirinač, voće. I naravno, čorba.

Vrlo je važno napomenuti da se ova dijeta drži samo sedam dana, nakon čega se prekida. Ako treba da je ponovite, to možete uraditi tek za šest meseci. I naravno, kao i pre svake druge velike promene u ishrani, treba se konsultovati sa lekarom pre nego što je isprobate.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u