Zdravlje

IZBACITE KAMEN IZ BUBREGA: Neverovatan domaći recept koji će vas rešiti muka NIKAD BRŽE!

Objavljeno: 12.03.2017 | 23:07Izvor: Kurir

Pre nego što započnemo sa ovim člankom, trebalo bi reći nekoliko reči o bubrezima. Bubrezi su jedni od najvažnijih organa u telu. Oni obavljaju važne funkcije u ljudskom telu, što znači da je briga o njima neophodna.

Da li ste znali da 26 miliona Amerikanaca pati od bolesti bubrega a svaka treća odrasla osoba je pod rizikom? Medicinski stručnjaci upozoravaju da samo u SAD-u bolest bubrega ubija više ljudi od raka dojke ili prostate.

Najuobičajeniji faktori rizika od bolesti bubrega uključuju: Dijabetes, visok krvni pritisak, porodična istorija otkazivanja bubrega i starosna dob iznad 60 godina. Dodatni faktori rizika uključuju kamen u bubregu, pušenje  i kardiovaskularne bolesti.

Kao što je rečeno, bubrezi su izuzetno važni. Oni ne samo da prečišćavaju krv od toksina, već takođe i uklanjaju suvišnu tečnost u telu, upravljaju nivoom elektrolita, regulišu krvni pritisak, regulišu nivo hormona u krvi, prave nove crvene krvne ćelije i održavaju jake kosti.

Šta je kamen u bubregu? To je mala, tvrda naslaga koja se formira unutar bubrega i može im prouzrokovati ozbiljne probleme. Kamen u bubregu je sačinjen od minerala i kiselih soli. Medicinski stručnjaci objašnjavaju da kamen u bubregu ne nastaje zbog isključivo jednog definisanog razloga, iako postoji nekoliko faktora koji stvaraju rizik od njegovog nastanka.

Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

Najčešći uzroci nastanka kamena u bubregu su konzumiranje prevelike količine mesa i nedovoljne količine povrća ili nedovoljno unošenje tečnosti i dehidratacija. Trebalo bi da znate da se kamen u bubregu formira kada vaš urin sadrži više kristalizirajućih supstanci – poput kalcijuma, oksalata i urinarne kiseline – nego što tečnost vašeg urina može razložiti.

Ovde možete videti domaći recept za uklanjanje kamena u bubregu koji je vrlo jednostavan i lak za pravljenje.

Potrebni sastojci:

Šaka lišća peršuna ili korijandera

Voda

Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

Uputstvo:

Samo uzmite gomilu lišća peršuna ili korijandera i dobro ih isperite. Zatim sitno iseckajte lišće i stavite ih u lonac. Prelite lišće vodom i kuvajte ga 10 minuta. Nakon kuvanja ostavite mešavinu 15 minuta da se ohladi i zatim iscedite mešavinu i tečnost sipajte u čistu flašu. Držite tečnost u frižideru.

Kako koristiti:

Trebalo bi da pijete čašu ove tečnosti svakodnevno. Uskoro ćete primetiti kako prekomerna količina soli i toksina napušta vaše telo putem urina. Trebalo bi da znate da su peršun i korijander najefikasnije biljke za prečišćavanje bubrega. Možete koristiti samo jednu od njih ili pomešati obe.

Takođe bi trebalo da znate da je peršun vrlo efikasan prilikom olakšavanja menstrualnih bolova i grčeva. Pored peršuna i korijandera, za bubrege je takođe izvanredan  tretman detoksikacije sa jabukama, limunom ili lubenicom. Maslinovo ulje je takođe vrlo korisno u procesu izbacivanja kamena u bubregu.

Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

Morate, pak, biti vrlo oprezni i ako mislite da imate kamen u bubregu, trebalo bi da se konsultujete sa doktorom pre nego što konzumirate ovaj čaj jer on može „prodrmati“ kamen u bubregu. Morate zapamtiti da je za optimalnu funkciju bubrega neophodno da pijete i dosta tečnosti tokom tretmana sa čajem od peršuna. Važno je takođe napomenuti i da nije preporučljivo da trudnice konzumiraju ovaj čaj iako je on potpuno zdrav i nema negativnih posledica.

Napomena: Loša stvar je što većina doktora ne odobrava alternativne metode prečišćavanja bubrega. Oni se generalno drže konvencipnalnih metoda koje nisu baš efikasne i prouzrokuju više štete nego koristi.

Foto: Profimedia

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u