Zdravlje

HRONO AVANTURA JEDNE BEOGRAĐANKE: Promenila sam život nabolje i skinula skoro 30 KILOGRAMA (FOTO)

Objavljeno: 01.03.2017 | 09:43Izvor: Lepota i zdravlje

Ovaj vid ishrane pre svega je način života koji iz korena menja sve. Osim poboljšanja fizičkog izgleda i psihički ćete se osećati lepše, zdravije i sigurnije u sebe.

Hrono ishrana je sve popularnija kako u svetu, tako i kod nas. Budući da je ovaj vid ishrane ujedno i najzdraviji način za mršavljenje, mnogi se odlučuju upravo za ovaj metod kako bi se otarasili suvišnih kilograma.

Tridesetpetogodišnja Ana Gon-Ivaštanin uspela je da za manje od godinu dana smrša 26 kilograma i usput oporavi svoj organizam.

Kako je istakla za portal Pink.rs najvažnije je biti uporan i disciplinovan, a rezultati će vrlo brzo početi da budu vidljivi. Danas se, kako kaže, oseća bolje i psihički i fizički.

Govoreći o svom periodu na hrono ishrani, objasnila je da je najvažnije bilo bazirati obroke na postavljenim pravilima, koje je pronašla u knjizi "Brza hrono kuhinja" Ane Ćubele.

- Ishrana sama po sebi mora biti raznovrsna, tako da sam je zasnivala upravo na raznovrsnosti dozvoljenih proizvoda – ispričala je Gon-Ivanišanin, danas prezadovoljna svojim izgledom.

Fizičku aktivnost nije uvodila, budući da je imala povredu kičme, ali je svakako preporučuje kao još jedan način za brži dolazak do željenih rezultata.

Fizička aktivnost je preporučljiva u svakom životnom dobu i najbolji je način za skidanje kilograma, pored korigovanja ishrane. U slučaju da je fizička aktivnost zabranjena usled zdravstvenih problema, poželjno je biti maksimalno disciplinovan kada je reč o ishrani i pridržavati se hrono pravila.  

Gon-Ivašanin danas dobija komplimente na svakom koraku, a svima koji reše da se oprobaju i počnu sa novim načinom života savetuje da ne razmišljaju previše.

- Nema premišljanja, samo krenite. Proučite pravila i krenite u hrono avanturu, jer ovo nije dijeta, već način života koji će promeniti sve nabolje. Imajte strpljenja, jer se ništa ne dešava preko noći. Nema organičenja u količini, tako da sigurno nećete ostati gladni – poručila je prezadovoljna Ana.

Anini predlzi za dnevni meni:

Doručak - dozvoljeni ugljeni hidrati u kombinaciji sa mlečnim proizvodima ili jajima, često sa ajvarom, raznim sirnim namazima (ne kupovnim), pitama jednom u 15 dana.

Ručak – hrono kineska kuhinja

Potrebno je 600 grama svinjskog filea, dve srednje tikvice, četiri crvene paprike, beli deo većeg praziluka, pola glavice manjega kupusa, četiri čena belog luka. Prvo se sve isecka na štapice - prazuluk, meso, paprika, tikvice i beli luk na listiće. Na maslinovom ulju i na slaboj vatri u šerpi ispržiti praziluk i beli luk, pa ubaciti meso i upržiti. Ispržiti parike, pa ih prebaciti u šerpu, zatim odvojeno tikvice začinjene mirođijom, i na kraju kupus. Sve vratiti u vok da bi se sjedinili ukusi, a od začina, pored mirođije, možete dodati suvi pešun i mešavinu začinskog bilja.

Večera - tuna u maslinovom ulju

Potrebno je pola praziluka iseckanog na kolutove, jedna kašika narendanog celera i limunov sok. Pola praziluka izgnječite rukom i posolite, a zatim dodajte celer i limunov sok u tunjevinu. Brzo se pravi, a obrok je vrlo ukusan.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u