Zdravlje

Ceo život ga spremate pogrešno: Ako OVAKO kuvate pirinač, možete da obolite od raka!

Objavljeno: 11.02.2017 | 23:26Izvor: medio.rs

Uvereni ste da ste pravi gurmani i da u pripremi jednostavnih kulinarskih recepata ne možete da pogrešite? Možda se i varate jer, naime, izgleda da većina nas pogrešno kuva - pirinač

Ne samo da je pogrešno kuvamo već načinom pripreme rizikujemo pojavu zdravstvenih problema poput bolesti srca, dijabetesa ili raka.

Ako ne kuvate pirinač na ovaj način vaše zdravlje je ugroženo! Evo kako treba da skuvate pirinač kako biste izbegli velike količine ARSENA, piše Lepa i srećna. 

Naučnici tvrde da se zbog industrijskih toksina i pesticida u tlu u pirinču nalaze visoke količine arsena! 

Naučnici tvrde da se zbog industrijskih toksina i pesticida u tlu u pirinču se nalaze visoke količine arsena. Zato poručuju da je jedini zdravi način za kuvanje pirinča taj da je ostavite da prokuva u mnogo vode ili da je ostavite da odstoji u vodi preko noći.

Uvereni ste da ste pravi gurmani i da u pripremi jednostavnih kulinarskih recepata ne možete da pogrešite? Možda se i varate jer, naime, izgleda da većina nas pogrešno kuva - pirinač. Ne samo da je pogrešno kuvamo već načinom pripreme rizikujemo pojavu zdravstvenih problema poput bolesti srca, dijabetesa ili raka.

Kako da pravilno pripremite pirinač:

Ostavite pirinač da odstoji vodi preko noćii
Ispirite je sve dok voda ne postane bistra
Ocedite pirinač

Pirinač stavite u posudu u kojoj se nalazi pet puta više vodeo
Stavite da prokuva i smanjite vatru, pa ostavite pirinač oko 15 minuta da se lagano kuva 

Ako ostavite pirinač da odstoji preko noći, za čak 80 odsto smanjićete količinu štetnih sastojaka u ovoj namirnici.

 

LEPA I SREĆNA

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u