Politika

TRAMP: GENERAL MLADIĆ JE HEROJ! Novom predsedniku SAD Obamina administracija spakovala srpsku aferu?!

Objavljeno: 11.01.2017 | 22:49Izvor: medio.rs

Na internetu se juče pojavio lažni tvit Donalda Trampa u kom on navodno kaže da je general Ratko Mladić prvi borac protiv Al Kaide i islamskog terorizma... I dok jedni tvrde da je ovo nameštaljka Obame, koji ovako hoće da diskredituje Trampa, ima i onih koji tvrde da je tvit autentičan

Novoizabranom američkom predsedniku Donaldu Trampu, posle lažnog intervjua srpskim medijima, politički protivnici smeštaju novu "srpsku" aferu!Na internetu se u noći između ponedeljka i utorka pojavio Trampov "tvit" u kome američki lider navodno kaže je general Ratko Mladić heroj, prvi borac protiv Al Kaide i islamista u Evropi!

Podmetačina ili ne?

Analitičari i stručnjaci sumnjaju da je ova podmetačina delo odlazećeg predsednika Baraka Obame, koji želi da pre inauguracije 20. januara dodatno diskredituje Trampa u SAD! Teoretičari zavere, međutim, tvrde da je Trampova poruka autentična, ali da ju je američki lider obrisao pod pritiskom svojih savetnika!

U svakom slučaju, bio lažni ili pravi, ovaj tvit je podigao veliku prašinu. Trampovi neistomišljenici tvrde da je logično to što on podržava navodne ratne zločince i na tome pokušavaju da ga još više unize. Oni koji ga podržavaju uvereni su da Tramp to nikad ne bio rekao i da je zapravo reč o novoj Obaminoj nameštaljci... - kaže jedan od naših sagovornika.

Niko juče zvanično nije želeo da komentariše ove navode. Na drugoj strani, advokat Branko Lukić, branilac Ratka Mladića, kaže da ne može ozbiljno da se bavi autentičnošću Trampovog tvita.

printscreen

Ne znam šta je tu istina, mogu samo da nagađam... Kad je reč o borbi generala Mladića i VRS protiv islamista, to je istorijska činjenica dokazana i pred Hagom. A da li se on prvi borio protiv Al Kaide? Ipak nije. Protiv ove ogranizacije, koju su osnovali Amerikanci, borili su se još vojnici SSSR u Avganistanu... - podseća Lukić.Karijerni diplomata Zoran Milivojević nema nikakvu dilemu da je ovde reč o "podmetačini".

- Ne verujem da je to Tramp napisao. Njemu sigurno ne pada na pamet da se pred inauguraciju bavi Mladićem. Neko zlonameran je postavio taj tvit i tako pokušao da mu napakosti, ali i da ugrozi američko-srpske odnose - ocenjuje Milivojević.

Američki buntovnik

Analitičar Dževad Galijašević smatra da je Tramp ipak mogao da pošalje ovakvu poruku.

Ovakav stav mi liči na njega, a i poznato je da on vrlo često koristi Tviter. Tramp je upoznat s dešavanjima devedesetih, a još tada je pokazivao da je antiglobalista. To što on radi podseća me na dramatično vreme Abrahama Linkolna i velike političke zahvate. Tramp mi deluje kao večiti buntovnik. Međutim, savetnici su mu verovatno rekli da izbriše ovu poruku jer bi mogla da mu nanese štetu... - zaključuje Galijašević.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u