Zanimljivo

TRUDNICA NIJE IŠLA NA PREGLED 41 NEDELJU: Doktori su bili u šoku kada je krenuo porođaj! Desilo se pravo čudo!

Objavljeno: 08.06.2017 | 22:33Izvor: Kurir

U martu 2017. godine, žena koja je želela da ostane anonimna, prijavila se u bolnicu u Barnaulu u zapadnom Sibiru. Bila je u 41. sedmici trudnoće, a do tada nikada nije posetila doktora.

Razlog nedolaska doktoru je nepoverenje koje oseća prema celoj medicinskoj industriji. Kada je trebalo da se porodi, morala je da zatraži pomoć, a nakon pregleda, doktori su otkrili nešto što je šokiralo celu bolnicu.

FOTO: PRINTSCREEN YT

Žena je imala vanmateričnu trudnoću, u kojoj jajna ćelija izlazi iz materice i veže se, najčešće za jajovod, ali u ovom slučaju za unutrašnjost trbušne šupljine, što je stanje opasno po život trudnice i ploda. Nakon što su shvatili o kakvoj je trudnoći reč, doktori su odmah odveli ženu u operacionu salu. Poznato je oko 10 slučajeva kada je beba preživela ovakav tip trudnoće bez ikakvih komplikacija i posledica.

FOTO: PRINTSCREEN YT

Kod ovakve trudnoće je neophodan carski rez, takođe se mora ukloniti posteljica, što može dovesti do jakog krvarenja kod majke. Kada je hirurg na svet doneo devojčicu, dogodilo se čudo jer, ne samo da je beba bila živa, već nije imala nikakve posledice i bila je teška čak 4 kilograma! Ponosna majka nazvala je devojčicu Veronika, što znači pobeda, a njena priča je postala jako popularna u Rusiji. Nakon ovoga, žena je izjavila da ako ikada ponovo zatrudni, definitivno će redovno posećivati doktora.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u