Politika

KLOPKA ZA NIKOLIĆA U NJUJORKU: Tramp sprema podvalu Srbiji

Objavljeno: 27.02.2017 | 16:58Izvor: Telegraf.rs

Još jedan šamar čeka Srbiju i njenog predsednika, Tomislava Nikolića u Njujorku, piše Gazeta Express

Sjedinjene Američke Države, Francuska i Velika Britanija pripremile su predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću gorko iznenađenje za današnji sastanak Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, piše prištinska Gazeta Ekspress. U tekstu ovog lista navodi se da je srpska javnost imala velika očekivanja nakon izbora predsednika Donalda Trampa, nadajući se da će nova administracija u Beloj kući promeniti svoj stav o Kosovu.– Ali su 45. predsednik SAD-a i njegovi najbliži saradnici nedavno srušili nade Srba. Prvo je ambasadorka UN-a, Niki Hejli, otvoreno izjavila da bi Kosovo trebalo da postane član UN-a, a sadašnji šef Skupštine Kosova, Kadri Veselji, objavio je fotografiju sa sastanka koji je održao sa prvim čovekom Amerike, u Vašingtonu – piše Ekspress.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Ova dva udarca, kako su ih nazvali srpski mediji, podsetili su Srbiju da je Kosovo za SAD zatvoreno poglavlje, i da će SAD nastaviti da tretiraju Kosovo kao nezavisnu državu.

Ali, izgleda da se udarci SAD ne završavaju ovde. Još jedan šamar čeka Srbiju i njenog predsednika, Tomislava Nikolića, u ponedeljak, u Njujorku, piše Gazeta Express.

Foto: Tanjug/Sluzba za saradnju sa medijima predsednika Repulike Srbije/ Simo Culic

Foto: Tanjug/Sluzba za saradnju sa medijima predsednika Repulike Srbije/ Simo Culic

Na sastanku Saveta bezbednosti UN-a, u ponedeljak, SAD, Francusku i Britaniju neće predstavljati ni njihovi ambasadori u UN-u, niti zamenici ambasadora.

Srbiju je trebalo da predstavlja njihov ambasador, ali se čini da je, slanjem predsednika u Njujork na sastanak Saveta bezbednosti UN-a, Beograd odlučio da bude predstavljena na političkom nivou.

Kao rezultat toga, Nikolić će se sastati sa najnižim zvaničnicima Amerikanaca, Francuza i Britanaca, jer će ovaj skup bojkotovati njihovi ambasadori i podređeni će preneti njihov stav.

Kosovo će na sednici predstavljati ambasadorka u Vašingtonu, Vljora Čitaku.

(Telegraf.rs/Radio Kim/Gazeta Ekspress)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u