Politika

PUTIN NEĆE DA SE SVETI: Neću proterivati američke diplomate, ne srozavam se na kuhinjsku diplomatiju

Objavljeno: 30.12.2016 | 13:59Izvor: Kurir

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin kaže da neće da se spušta na nivo "kuhinjske diplomatije" i da se sveti Sjedinjenim Američkim Državama, nego je čestitao Novu godinu Donaldu Trampu i Amerikancima i pozvao decu svih američkih diplomata u Rusiji na novogodišnju svečanost u Kremlju.

 

View image on Twitter
 Follow
РИА Новости @rianru

Путин: Россия не будет опускаться до уровня "кухонной" дипломатии

">December 30, 2016

Rusija, u skladu s normama međunarodnog prava, ima osnova da odgovarajuće odgovori na to što je odlazeći predsednik SAD Barak Obama odlučio da protera 35 ruskih diplomata i nametne nove sankcije protiv Rusije zbog navodnih hakerskih upada tokom američke predsedničke kampanje.

View image on Twitter
 Follow
РИА Новости @rianru

Путин поздравил американский народ и Трампа с Новым годом

">December 30, 2016

"Novi neprijateljski koraci odlazeće američke administracije smatrm provokacijom usmerenom na dalje uništavanje rusko-američkih odnosa. To javno protivreči pravim interesima i ruskog i američkog naroda. S obzirom da Rusija i SAD imaju posebnu odgovornost u očuvanju bezbednosti u svetu, ova odluka nanosi štetu i celoj lepezi međunarodnih odnosa", navodi se u Putniovom saopštenju.

View image on Twitter
 Follow
РИА Новости @rianru

Путин пригласил на Кремлевскую Елку детей американских дипломатов

">December 30, 2016

Predsednik Rusije dodaje da će dalji koraci u rusko-američkim odnosima zavisiti od politike koju bude sprovodio novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp.

Putin je čestitao Novu godinu Donaldu Trampu i svim Amerikancima, a decu američkih diplomata na službi u Rusiji pozvao na novogodišnju svečanost i dodelu paketića u Kremlju.

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u