Politika

TUŽILAŠTVO: Krivična prijava Šešelju zbog PALJENJA zastave HRVATSKE!

Objavljeno: 01.04.2015 | 16:58Izvor: Telegraf.rs

Tužilaštvo je "povodom događaja koji se odigrao 1. aprila 2015. godine oko 13 časova ispred Palate pravde kojom prilikom je zapaljena hrvatska zastava", pokrenulo krivični postupak protiv Vojislava Šešelja i drugih

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je danas krivični postupak protiv lidera SRS Vojislava Šešelja zbog paljenja zastave države Hrvatske.

Kako portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Tatjana Sekulić navodi u pisanoj izjavi, tužilaštvo je “povodom događaja koji se odigrao 1. aprila 2015. godine oko 13 časova ispred Palate pravde kojom prilikom je zapaljena hrvatska zastava“, pokrenulo krivični postupak protiv Vojislava Šešelja i drugih.

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da je dobio odluku Žalbenog veća Tribunala u Hagu, te je kao “jasnu poruku” Hrvatskoj zapalio zastavu te zemlje.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

U Višem sudu u Beogradu danas je suđenje zameniku predsednika SRS Nemanji Šaroviću zbog paljenja zastave SAD na protestu u novembru 2012. godine povodom oslobađajuće presude Haškog tribunala bivšem komandantu OVK Ramušu Haradinaju.

Šešelj je u tom predmetu pozvan kao svedok, a pre ulaska u sud izjavio je da je on lično dao nalog da se na skupu pre tri godine zapale zastave NATO,SAD,EU, te da su pripadnici stranke to morali da ispoštuju, u pritovnom bi snosili disciplinske sankcije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u