Društvo

Beograd – grad za svakog turistu

Objavljeno: 28.01.2018 | 01:52Izvor: medio.rs

Beograd je poslednjih godina postao atraktivna destinacija kako stranim turistima, tako i našim. Podjednako je atraktivan leti, pre svega zbog čuvenog beogradskog mora, Ade Ciganlije, kao i zimi pred praznike, kada turisti iz okolnih zemalja dolaze da Novu godinu dočekaju baš u našoj prestonici.

Beograd može da zadovolji i najistančanije ukuse svakog posetioca nevezano od toga da li oni žele da obiđu kulturno-istorijske spomenike, šopinguju ili uživaju u noćnom provodu. Različite kulturne i sportske manifestacije se održavaju u našem glavnom gradu, a česti su i koncerti domaćih, regionalnih i svetskih zvezda.

Smeštaj i hrana

Ukoliko nemate prijatelje ili rodbinu kod kojih možete odsesti, prva stvar o kojoj morate da razmišljate je smeštaj. U zavisnosti od vaših afiniteta, potreba i finansijskih sredstava, kao i društva s kojim dolazite, zavisiće i odluka o tome da li ćete biti smešteni u hotelu, hostelu, apartmanima Beograd ili ćete iznajmiti stan na nekoliko dana.

Poželjno je da budete locirani u centru ili barem širem centru grada, jer se najznačajnije kulturne, istorijske i turističke atrakcije grada nalaze baš tu. S druge strane, postoje turisti koji žele da izbegnu gradsku vrevu u periodima odmora, pa biraju smeštaj na periferiji i posle celodnevnog obilaska grada odlaze tamo da se opuste u miru i tišini.

Ponuda hrane je raznovrsna, restorani su vam na svakom koraku i na vama je samo da odlučite da li ćete uživati u tradicionalnim srpskim jelima, ili, pak, italijanskoj, mediteranskoj, kineskoj ili nekoj drugoj kuhinji. Fast food dolazi u obzir kao spas u poslednji čas i jelo s nogu kad ste u cajtnotu s vremenom. Posebno uživanje ćete osetiti u Skadarliji, gde uz zvuke tamburice možete uživati u bogatoj ponudi jela.

Šoping u Beogradu

Izuzetan ugođaj pružiće vam šetnja Knez Mihailovom ulicom. Neradnim danima kada je toplo ova ulica je kao svet u malom. Možete sresti turiste iz čitavog sveta, na svakom koraku su animatori, a ponuda butika je prilagođena svačijem džepu. Tu su i ekskluzivni butici, ali i oni u kojima mogu svi pazariti, pogotovo kada su sniženja u toku. Ovde ćete naći i najveći izbor suvenira, pa kada krenete iz Beograda, ponesite sa sobom neku sitnicu koja će vas podsećati na vreme provedeno u srpskoj prestonici. Ukoliko volite tržne centre, gde su vam na jednom mestu stacionirani svi poznati butici, onda možete da birate između nekoliko otvorenih šoping molova, a do kraja ove godine će ih biti još više.

Noćni život

Beograd je nadaleko poznat po svom noćnom provodu, po splavovima, kafanama i kafićima koji su čak i u sred belog dana puni. Naši ljudi iz inostranstva, kao i strani turisti, čak napominju kako se u Beogradu mogu fantastično provesti za male pare. U klubovima se može čuti najraznovrsnija muzika, od etno zvuka, preko klasične muzike, a nisu retke ni tehno ili hevi metal žurke. Svakako su sinonim za noćni život pre svega boemska četvrt Skadarlija i splavovi na Dunavu i Savi, gde je provod zagarantovan do kasnih noćnih ili bolje reći ranih jutranjih časova.

Kulturno-istorijske znamenitosti

Beograd je grad sa izuzetno bogatom istorijom i velikim brojem znamenitosti koje treba obići. Vaša prva poseta Beogradu ne sme da se završi bez odlaska na Kalemegdan, koji je najveći beogradski park, a ujedno i najznačajniji kulturno-istorijski kompleks u gradu. Kada ste već na Kalemegdanu, tu je i zoološki vrt, koji se može pohvaliti velikim brojem životinjskih vrsta, kao i nekim vrlo retkim. Sledeća obavezna destinacija je Hram Svetog Save na Vračaru, najveći pravoslavni hram na Balkanu. Možete se opustiti i odmoriti u prirodi na Košutnjaku, Adi Ciganliji ili Avali, planini i izletištu nadomak Beograda, gde se, između ostalog, možete popeti i na Avalski toranj i uživati u pogledu na ceo grad.

Stan na dan ukoliko vam treba smeštaj

Ukoliko želite da provedete nezaboravni vikend u Beogradu stan na dan se nameće kao idealno rešenje. U gradu postoji velika ponuda stanova koji su izuzetno opremljeni i nude za relativno malo novca vrhunski ugodjaj.

Jedna od agencija Leader apartmani ima veliku ponudu apartmana i stanova koje možete iznajmiti u samom centru Beograda.

Ko jednom dođe u Beograd, zavoli ga i vraća se ponovo. Buditi i vi među njima. 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u