Politika

O PRETNJAMA, ATENTATU, EKONOMIJI Vučić: Večeras odgovaram na sve neistine i laži!

Objavljeno: 04.09.2017 | 22:44Izvor: Alo!

Predsednik Srbije u emisiji "Ćirilica" prvi put odgovara na pretnje koje su mu upućene od strane pojedinih predstavnika opozicije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u emisija "Ćirilica", gde prvi put govori posle pretnji, koje su mu upućene od stranih pojedinih predstavnika opozicije, ali i posle incidenta koji se dogodio u subotu ujutru, kada je na njegov automobil naleteo "bentli" u kome su bila trojica mladića, od ranije poznata policiji.

Predsednik Srbije je na početku emisije rekao da je aplauz publike u studiju upućen pobedi košarkaša, ali i odbojkašima i srpskim sportisitima koji su osvojili medalje proteklih dana.

- Čestitam Zvezdi i Partizanu na uspesima, koje su ostvarili u značajnu podršku države - rekao je Vučić i napomenuo da su opravdane kritike navijače Vojvodine, Radničkog iz Niša i ostalih manjih klubova.

Kaže da će se graditi sportski centri širom Srbije i u tom smislu je pomenuo Zrenjanin i Sentu, ali je napomenuo da će se raditi na izgradnji nacionalog atletskog i fudbalskog stadiona.

Govoreći o incidentu, koji se dogodio u subotu ujutru, predsednik Srbije je rekao da je tada krenuo da drugi sastanak tog dana, na kojem je trebao da se susretne sa predsednikom i premijerkom RS Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović.

- Ništa strašno se nije dogodilo, pretpostavljam da su to slučajnosti... Gotovo sam uveren da njihova namera nije bila da meni naude. To je na nadležnima da utvrde - rekao je Vučić.

On je dodao da nije plašljiv i da čime god da mu prete ne mogu da naude Srbiji.

- Nikada nisam rekao da je neko pokušao atentat na mene, to nisam rekao ni u Srebrenici, gde da nije bilo mog obezbeđenja, moglo je da bude fatalno - kazao je Vučić, komentarišući pojedine navode u javnosti da se pričama o atentatima zamajava javnost.

Napominje da je u subotu uveče dobio poruku od glavnog i odgovornog urednika "Politike", koji mu je preneo saznanja u vezi sa incidentom koji se dogodio tog ujutru.

- On je to objavio, iako sam zamolio da to ne objavljuje - rekao je Vučić i kazao da nije želeo da cenzuriše medije niti je urednik "Politike" to shvatio kao pritisak.

- Čudno je da se neko u osam ujutur tri puta vrti oko Topčiderske zvezde, ali mism da je to što su bili por uticajem narkotika - izjavio je Vučić i na opasku voditelja dodao da će sve istraga pokazati.

Vučić je napomenuo da je ministar Nebojša Stefanović sat vremena posle objave u medijima o incidentu, izašao u javnost i rekao da nema saznanja da se radi o smislenom napadu na njega.

Predsednik Srbije je rekao da je jedino njegovih fotografija nema u DPK i institucijama, te da su pre njega svi ostali imali okačene fotografije.

- To su što uramljivane fotografije, to ste svi vi, građani Srbije platili - istakao je Vučić i pročitao dokument iz MSP, koji je je svojevremeno potpisao tadašnji ministar Vuk Jeremić, kojim se nalaže kačenje fotografija Borisa Tadića.

- Večeras ću odgovoriti na sve neistine i laži - istakao je Vučić.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u