Politika

SKANDALOZNO! Vučić priznao da lično vodi akciju gašenja KURIRA I OTIMANJA AMG! (VIDEO)

Objavljeno: 12.07.2017 | 09:16Izvor: Kurir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić konačno je otvorio karte i priznao da lično vodi hajku u cilju otimanja "Adrija medija grupe" i gašenju lista Kurir! On je u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi zapretio da će lično dokazati da je Kurir navodno dužan neke pare!

 

Predsednik je tim skandaloznim nastupom samo dokazao da u našoj zemlji ne postoje nezavisne institucije, već da o svemu odlučuje upravo on, te da može i da se obračunava s medijima čije izveštavanje mu se ne dopadne!

Naime, Vučić je na TV Hepi, govoreći o listu Kurir, zloupotrebio funkciju predsednika Srbije, prekršio pretpostavku nevinosti tvrdeći da AMG navodno ima dugove.

Postavlja se pitanje odakle mu papiri za koje tvrdi da ima, a koji se saglasno propisima smatraju službenom tajnom, što je i u suprotnosti sa njegovim Ustavnim ovlašćenjima. Iz toga proizilazi da Vučić očigledno zloupotrebljava položaj predsednika Republike i da lično vodi hajku za otimanje AMG i gašenje Kurira.

 

"Postoje dugovi...Dužni ste te pare! I dokazaću vam da ste dužni te pare. Imam da vam pokažem sve papire, da vidite kako i koliko su dužni", rekao je Vučić.

Time što je to rekao direktno je prekršio pretpostavku nevinosti zagarantovanu Ustavom i Zakonikom o krivičnom postupku, a to je nedopustivo, naročito za šefa države.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u