Politika

ŠEŠELJ O ŽALBI HAŠKOG TUŽILAŠTVA: Baš me briga, neka rade šta hoće, ja sam s njima odavno završio!

Objavljeno: 30.08.2016 | 14:45Izvor: medio.rs

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je, komentarišući žalbu koju je haško tužilaštvo podnelo na oslobađajuću presudu u procesu koji se protiv njega vodio pred međunarodnim sudom, da ga to uopšte ne interesuje jer je on taj sud pobedio...

- Baš me briga za njihovu žalbu! Neka rade šta im je volja, mene to uopšte ne interesuje. Ja sam njih ubedljivo pobedio - rekao je Šešelj za Informer.rs

Upitan da li će se odazvati pozivu da prisustvuje suđenju, ukoliko ono bude ponovljeno po zahtevu tužilaštva, lider SRS je odgovori:

- Ne pada mi na pamet. Ja sam u haškom pritvoru proveo 12 godina, pogažena su mi sva ljudska prava, kao i pravo na završetak suđenja u razumnom roku. Nemaju oni više šta da urade... Ako hoće da ponavljaju suđenje, neka ga ponove, ja sa tim nemam ništa!

Tužilaštvo Haškog tribunala podnelo je danas žalbu na presudu Vojislavu Šešelju kojom je oslobođen svih optužbi za ratne zločine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini tokom ratnih sukoba i za proterivanje Hrvata iz Vojvodine.

Tužilaštvo u žalbenom podnesku detaljno ukazuje na, kako je navelo, propuste većine članova iz prvostepenog sudskog veća koje je izreklo Šešelju oslobađajuću presudu krajem marta ove godine i predlaže Žalbenom veću Tribunala da ga proglasi krivim i osudi.

Kao alternativu preinačenju oslobađajuće presude u osuđujuću, tužilaštvo je Žalbenom veću predložilo da naloži ponavljanje suđenja.

INFORMER.RS

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u