Politika

OTVORENO PISMO ŠAPIĆA! Pobednik izbora na NOVOM BEOGRADU OTKRIO s kim će praviti koaliciju (FOTO)

Objavljeno: 29.04.2016 | 13:37Izvor: Telegraf.rs

U otvorenom pismu koje je objavio na svom fejsbuk profilu, Šapić se zahvalio svim sugrađanima koji su glasali za njega i pozvao na razgovor sve odborničke grupe koje su ušle u parlament na Novom Beogradu na razgovor i obećao saradnju svima koji se zalažu za dalji nastavak razvoja opštine Novi Beograd

Nedavno održani izbori nisu doveli do promene vlasti na opštini Novi Beograd, jer su građani ove opštine odlučili da ponovo povere vlast Aleksandru Šapiću, koji se na funkciji predsednika opštine nalazi od 27. juna 2012. godine.

U otvorenom pismu koje je objavio na svom fejsbuk profilu, Šapić se zahvalio svim sugrađanima koji su glasali za njega i pozvao na razgovor sve odborničke grupe koje su ušle u parlament na Novom Beogradu na razgovor, bez obzira kojoj političkoj partiji ili opciji pripadaju, i obećao saradnju svima koji se zalažu za dalji nastavak razvoja opštine Novi Beograd, koji je on započeo pre četiri godine.

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

Pismo prenosimo u celosti:

“Dragi Novobeograđani,

Još jednom želim da se zahvalim na ukazanom poverenju. Vidim da neki već pokušavaju da od Novog Beograda naprave polje za političke obračune raznih partija. Želim svima njima da poručim, da dokle god sam ja na čelu opštine Novi Beograd, moraće da potraže za to neko drugo mesto.

Novobeograđani da su želeli političke obračune,”velike političke priče”, optužbe, napadanja, spletkarenja, vređanja i slično, svoje poverenje u ovoj meri ne bi dali meni, već nekoj od političkih partija. Godinama ponavljam da me za vođenje opštine ne interesuje ko kojoj političkoj opciji ili partiji pripada i kakvu politiku propagira na nacionalnom nivou, već ko su ljudi koji te stranke predstavljaju na lokalu i da li vide pravac razvoja Novog Beograda jednako kao ja ili ne. Kad sam izašao iz DS-a, pre par godina, prvo su me optuživali da idem u SNS, pa onda da ću uz pomoć SNS-a, ostati predsednik opštine. Odmah sam rekao da je sve laž, iako mi niko verovao nije, pa se naravno ništa od toga nije desilo, već sam završio mandat u koaliciji sa onima sa kojima sam ga i započeo, iako su svi oni među sobom imali različite nacionalne politike. Svi su se složili da na NBG radimo na način na koji sam smatrao da je ispravan, što je meni bilo dovoljno. Slično je bilo dva dana pred izbore kad su me optužili i delili lažne letke sa mojim potpisom gde kao najavljujem, jedino saradnju sa DS-om, to jest sa “Bojanom Pajtićem”, iako ne znam kakve on veze ima sa NBG-om. I jedno i drugo je bila posledica straha sa svih strana od mog rada, zalaganja i rezultata koje imam na Novom Beogradu, a Novobeograđani to očigledno cene i poštuju.

Facebook/Aleksandar Šapić

Facebook/Aleksandar Šapić

Ponavljam opet, ne interesuje me nijedna politička partija i da o njima mislim bilo šta dobro, ne bih izašao sam na ove izbore, već bi bio u nekoj od njih.

Pozvaću na razgovore, sve odborničke grupa koje su ušle u NBG parlament. Ko god se složi da nastavimo dalje kako je do sad rađeno i pokušamo zajedno još više da unapredimo naš rad, biće dobrodošao da bude deo većine koja će voditi NBG. Mogao bih komotno, kako mnogi rade, da dođem sa još par nečijih odbornika do većine i da najveći broj funkcija ostavim za svoje ljude, ali to ne želim, niti mi je to cilj. Spreman sam apsolutno da podelim sve sa svima koji žele da se bore za Novi Beograd, na način na koji sam ja to do sad radio.

Moja poruka političkim liderima je da što pre promene zakon i uvedu neposredan izbor predsednika opština i gradonačelnika, jer će time lakše doći do prirodne selekcije kvalitetnih ljudi, koji će izaći svojim imenom i prezimenom na izbore, a neće sakrivati svoj nerad iza velikih stranaka i njih kao lidera. Verujem da bi svima bilo bolje, a najviše građanima, koji bi dobili bolje i kvalitetnije ljude da ih vode.

Foto: Nenad Pavlović

Foto: Nenad Pavlović

I na kraju, ovo je stav koji već godinama imam, za koji sam dobio poverenje Novobeograđana i neću ga menjati. Oni koji uslovljavaju da neće sa “ovim ili onim” i pokušavaju da svoje političke bitke biju gde god stignu, preko svačijih leđa, pa i na lokalu, to je njihovo pravo, ali to neće biti opština Novi Beograd i Novobeograđani, dokle god se ja budem nešto pitao. Nadam se da će svi predstavnici NBG parlamenta, shvatiti da su izbarani da na NBG-u nešto konkretno urade, a da svoje nacionalne stavove, interese svojih partija i međusobne bitke ostave za republičku skupštinu i time pokažu da su dorasli da budu deo većine koja će interes svoje partije, podrediti interesu naših sugrađana. Da sklone svoju sujetu i netrpeljivosti u stranu i pokušaju da što više urade za svoj Novi Beograd, jer to Novobeograđani od njih i očekuju. Ko na to bude bio spreman imaće u meni partnera, a ko bude želeo da se politički obračunava, moraće da potraži za to neko drugo mesto.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Kao što sam rekao i pre izbora, da ko god bude vodio Novi Beograd, bez obzira bio to ja ili neko drugi, želim od sveg srca da učini da NBG bude bolji, lepši i uspešniji, jer mi drugi Novi Beograd nemamo, a ovaj najviše volimo.”

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u