Politika

NATO KANDIDAT NAPRAVIO DIL! JEREMIĆ SE HVALI: Toma Nikolić me podržava!

Objavljeno: 20.02.2017 | 10:04Izvor: medio.rs

Sa Nikolićem se, navodno, dogovorio da ovaj odustane od kandidature u njegovu korist. Jeremić obećao Tomi mesto premijera!?!

Dosovski NATO kandidat Vuk Jeremić pohvalio se najbližim saradnicima da je sklopio tajni dil sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, otkriva Informer.

Vuk tvrdi da se sa Tomom dogovorio da ovaj povuče svoju najavljenu kandidaturu i podrži ga na izborima. Zauzvrat, Jeremić se, navodno, pismeno obavezao Nikoliću da će ga, posle prvih sledećih parlamentarnih izbora, predložiti za predsednika Vlade Srbije!

Sve je ovde jasno

Bivši šef diplomatije je saradnicima ispričao i kako je Toma Nikolić besan na Vučića "koji ga je prevario" i da je zbog toga spreman na sve.

- Nikolić ne može da oprosti Vučiću što nije pristao na njegove zahteve i želi da mu se osveti. Najavom svoje kandidature on je hteo da sam sebi podigne cenu, ali mu to nije pošlo za rukom... Istovremeno, tajni kontakti i pregovori Nikolića i Vuka traju već mesecima. Toma je dugo vagao gde može više da dobije... Vučićeva ponuda mu nije bila dovoljna i prelomio je da podrži Vuka, koji mu je obećao mesto predsednika Vlade. Iako Nikolić ovaj pakt drži u najvećoj tajnosti, Jeremić nije izdržao da se ne pohvali da je obezbedio ključnu podršku za rušenje lidera naprednjaka - priča naš sagovornik.

Hrvati se jako obradovali Nikolićevoj kandidaturi

Vest o Nikolićevoj kandidaturi odjeknula je regionom, a posebno su joj se obradovali u Hrvatskoj. Tako njihovi mediji seire nad situacijom u Srbiji koju je izazvao aktuelni šef države i raduju se, kako piše "Jutarnji list", "burlesknoj političkoj situaciji" u Srbiji.

I dok se Nikolić i Jeremić juče nisu oglašavali ovim povodom, Jeremićeve poslednje objave na Tviteru, u kojima staje u Nikolićevu zaštitu, nesumnjivo govore u prilog našim saznanjima.

Ne može se reći da je bio neupozoren (Nikolić, prim. ur)... Ovo što se danas dešava je direktna posledica pet godina ponižavanja institucije predsednika Republike. To se više nikada ne sme dozvoliti, napisao je Jeremić u jednom od svojih tvitova.I dok Vuk i Toma nisu hteli da komentarišu naša saznanja, a nikakvu reakciju nismo dobili ni u SNS, lider SRS Vojislav Šešelj kaže da mu se ovaj scenario čini potpuno realnim.

- Donekle još verujem da će Nikolić ipak ostati pri svojoj kandidaturi, ali postoji realna mogućnost i da se on povuče i podrži Vuka Jeremića. Ta trgovina mi se čini i te kako mogućom, naročito jer su Tomi apetiti porasli. Postao je strašno alav na pare i funkcije! Tražio je od Vučića mesto premijera, ali i mesto predsednika SNS, tražio je i da zadrži državnu, predsedničku vilu, što je njegovoj supruzi Dragici veoma važno. Pošto ništa od toga nije dobio, on je spreman i na savez sa Vukom. Uostalom, njih dvojica već dugo zajedno rade Vučiću o glavi - objašnjava Šešelj.

Glavna meta je Vučić

Politički analitičar Branko Radun kaže da je jasna taktika Vuka Jeremića, koji želi da iskoristi "raskol u SNS".

- I Jeremić i ostatak opozicije raduju se razlazu između Nikolića i Vučića i u tome vide svoju šansu. Njihova taktika je jasna. Pokušavaju da Nikolića predstave kao žrtvu i da preko Tome gađaju Vučića. Videćemo samo da li će im to uspeti - ocenjuje naš sagovornik.

Podrška tajkuna, Zapada

Iza najavljene predsedničke kandidature Tomislava Nikolića, tvrdi Vojislav Šešelj, nalaze se jaki tajkunsko-zapadni lobiji.
- Nikolić je nekada bio sasvim drugačiji čovek, častan, pošten i skroman... Onda je prodao ideologiju za novac. Stanko Subotić mu je 2008. dao milion evra i sve je to Nikolić stavio u džep, a stranku je zadužio u banci za 600.000 evra pod kamatom od 19 odsto. Dobio je veliki novac i od Mila Đukanovića, Miroslava Miškovića, Milana Beka i stranih fondacija - rekao je juče lider SRS.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u