Politika

DAČIĆ DEMANTOVAO SVAĐU SA VUČIĆEM: Pa šta i ako ne budem ponovo premijer, NEĆEMO ZBOG TOGA DA RASTURIMO KOALICIJU!

Objavljeno: 31.05.2017 | 10:35Izvor: medio.rs

Prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić demantovao je spekulacije da se sa izabranim predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem posvađao oko premijerskog mesta i ponovio da to nije nikada bio uslov za koalicionu saradnju i podršku na predsedničkim izborima

- Milion puta sam rekao da nikakvih dogovora o mestu premijera nije bilo i da ja nisam podržao Vučića zbog premijerskog mesta, već zbog naših daljih političkih planova i saradnje, i zajedničkih ciljeva - izjavio je Dačić sinoć Tanjugu.

On je naglasio da će odluku o novom premijeru doneti Vučić.

- Nismo razgovarali o tome, niti smo se sporili i svađali, kako je navedeno u nekim medijima. Naprotiv, danas smo više puta razgovarali o važnim temama. On je sam u izjavama izneo više opcija i o tome ćemo razgovarati kada bude vreme za izbor nove Vlade - dodao je Dačić. 

Tanjug

Podsećajući da je već bio premijer, on je dodao: 

- I šta onda i ako ne budem ponovo premijer? Nećemo se sigurno svađati oko toga. To je sporedno, važan je nastavak naše saradnje i koalicije i stratesko planiranje. 

Dačić je ukazao da sada zamenjuje Vučića kao premijera zbog njegovog odlaska na dužnost Predsednika Republike.

- Trudiću se da taj posao obavim dobro i sutra već vodim delegaciju Srbije na Ekonomski forum u Sankt Peterburgu, takozvani ruski Davos, gde ću govoriti na otvaranju i sresti se sa ruskim zvaničnicima. Nadam se da će moje zamenjivanje premijera biti kratko i da ćemo ubrzo imati novog premijera i novu Vladu - napomenuo je Dačić.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u