Tehnologija

ZAKERBERG PROROK: Telepatija je budućnost komunikacije, mozgovi će nam biti konektovani!

Objavljeno: 06.07.2015 | 09:59Izvor: Kurir

Slaćemo direktno drugima čitavu gomilu misli, biće potrebno samo da pomislite na nešto i vaši prijatelji će odmah sa tim biti upoznat, kaže vlasnik Fejsbuka

VAŠINGTON - Vlasnik društvene veb-mreže Fejsbuk, Mark Zakerberg, smatra da je budućnost sektora komunikacija u telepatiji.

Uskoro nećemo saopštavati svoje misli pismeno ili glasovno, naši mozgovi će biti "konektovani", ocenio je Zakerberg tokom razgovora sa korisnicima Fejsbuka. Zakerberg i njegova kompanija Fejsbuk, posle formiranja društvene mreže koja danas ima oko 1,5 milijardi korisnika, ulaganja u robotiku, veštačku inteligenciju i virtuelnu realnost naočarima "okulus rift", idu korak dalje, piše veb portal begeek.fr.

Upitan o budućnosti njegove kompanije, Zakerberg je odgovorio: "Mislim da ćemo jednog dana biti sposobni da direktno šaljemo drugima čitavu gomilu misli zahvaljujući tehnologiji, biće potrebno samo da pomislite na nešto i vaši prijatelji će odmah sa tim biti upoznati".

Kako je objasnio, više neće biti potrebe za slanjem fotografija ili video sadržaja na veb sajt da bi bili deljeni s prijateljima, već će se misli slati direktno u njihove mozgove. To bi moglo da pokrene polemike oko zaštite ličnih podataka, ocenjuje se u tekstu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u