Tehnologija

10 razloga zašto je Nokia 3310 najbolji telefon svih vremena (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 20.02.2017 | 13:30Izvor: Telegraf.rs

Nokia 3310 pojavila se 1. septembra 2000. godine i do sada je prodato preko 126 miliona komada

Kompanija HMD Global će 26 .februara predstaviti novu verziju legendarne Nokije 3310, a ovo su razlozi zašto je originalni model koji je predstavljen pre 17 godina jedan od najboljih telefona svih vremena.

1. Neuništiva je

Kad spomenete 3310 prva stvar koja vam pada na pamet je “neuništiv je”. I ne radi se o preterivanju.Nokia bi vam ispadala iz džepa, udarala u beton, padala na ekran, mogli ste na nju stati i često se raspadala u komade, ali kada biste je sklopili, sve je opet funkcioniralo kao prvog dana. Garancija nije imala smisla jer se nije kvario. Osim ako vam nije dojadila, nije postojao jedan jedini razlog da nakon 3310 kupujete novi mobilni, piše “Index.hr”.

2. Zmijice

Predjena zmijica

Uz sve ove izvanredne i genijalne video-igre koje u ovom trenutku imate na svojim (pre)skupim uređajima, ni jedan od njih ne može ni primirisati statusu legendarne “Zmije”. Da, “Snake II” je večni klasik, igra koja je toliko dobra da se povratak Nokije u 2017. reklamira prastarom igrom u kojoj zmija jede voće.

3. Baterija je trajala beskonačno

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

Ako danas zaboravite punjač, osećate se kao da ste izašli iz kuće i ostavili uključenu peglu. Hvata vas panika jer znate da će vaš pametni telefon u narednih sat vremena verojatno pasti sa 100 na 40 odsto. Novi uređaji jednostavno žderu bateriju. To nije bio slučaj s Nokijom 3310 koju ste napunili u ponedeljak i u petak shvatili da je sutra subota i da biste ga preko vikenda mogli napuniti. Možda.

4. Najbolje (i najgore) maske na svetu

Ako vam je vaša siva Nokia dosadila, imali ste bezbroj opcija. Od odličnih i službenih maski koje izgledaju odlično, do onih jeftinih zbog kojih je izgledao kao najgori cirkus na svetu. Neki su ga čak znali ukrasiti i nalepnicama i privescima koji su takođe bili neizbježni.

5. Niste ni znali da vam je u džepu

Foto: Flickr/ Rob Hayes

Uređaji su bili veliki, pa mali, pa jako mali, a u 2017. opet su gigantski. Neki od njih čak ni ne stanu u džep nego ih uokolo nosite poput knjige. Te probleme niste imali s Nokijom koja je savršeno stala u vaš džep i osim ako nije počela manijakalno vibrirati, verovatno niste ni znali da imate mobilni.

6. Jači je i od sunca

Foto: Curved.de

Nokia 3310 je imala odličan ekran i verovatno nikada niste imali problem s čitanjem poruka tokom sunčanog dana. Niste ga morali zaklanjati rukama jer sve je bilo jasno i čitko na tom zelenom ekranu s crnim slovima. Istina, nisu vam mogli poslati fotografiju ni video, ali bili ste sretni.

7. Jedan od najjeftinijih ikad

Printskrin: Youtube/adrianisen

Printskrin: Youtube/adrianisen

Iako se isprva cenom nije preterano razlikovao od ostalih telefona, ali samo dve godine kasnije postao je izuzetno pristupačan pa je sa smešnim cenama bio veliki hit u zemljama u razvoju, ali i kod onih koji su hteli pouzdan telefon za koji nisu morali da iskeširaju vrtoglave cifre. Štaviše, kupili biste ga ako vam je telefon ostao kod kuće, a morali ste nekog da brzo pozovete.

8. Mogli ste da komponujete sopstvene melodije

Iako to možda i nije bila zanimacija svakog korisnika, Nokia 3310 pružala vam je mogućnost da pravite sopstvene melodije. Danas to možda zvuči smešno, ali zavisno o vašoj veštini, neki od najvećih hitova na svetu mogli su se za samo desetak minuta pojaviti kao vaša nova melodija zvona.

9. Svi su ga imali

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

Otkad se pojavio (1. septembra 2000.), Nokia je prodala preko 126 miliona ovih uređaja što znači da su ga imali gotovo svi vaši prijatelji. Da, super se prodavao i bio apsolutni hit, ali to je značilo i da nije bilo zavisti. U današnje vreme mnogi smatraju da je jadno ako neko izvadi iPhone sedmicu, a vi još uvek  petljate po četvorci. Svi su imali 3310 i niko nije zavidio nikome.

10. Još uvek je popularan

Verovali ili ne, i danas postoji potražnja za ovim uređajima, a mnogi i dalje tragaju za 3310 na Amazonu i eBayu. Na kraju krajeva, Nokia 3310 vraća se u velikom stilu i internet je prepun oduševljenih obožavatelja koji se raduju povratku. Hoće li ga kupovati ili samo lajkovati vest zbog nostalgije, pokazaće vreme.

(Telegraf.rs)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u