Tehnologija

Ovih 5 neverovatnih izuma obeležili su 2015. godinu!

Objavljeno: 02.06.2015 | 00:35Izvor: Telegraf.rs

Želja za poboljšanjem sredine i uslova u kojim živimo oduvek je motivisala naučnike. Predstavljamo vem neke od najzanimljivijih izuma 2015. godine

Budući da živimo u 21. veku gde je tehnologija toliko uznapredovala da sve što zamislimo može da se pretvori u javu. Pogledajte pet najzanimljivijih izuma 2015. godine.

1. Providni kanu 

Da li ste ikada želeli da posmatrate šta se dešava ispod površine mora dok veslate u kanuu? Sada je i to moguće. Uz ovakav providni kanu čitav doživljaj na moru podiže se na viši nivo.

 

2. 3D olovke

Sa ovom olovkom možete sve što zamislite i da realizujete. 3D efekat omogućava vam da budete pravi umetnici, samo je potrebno dovoljno mašte

3. Viseći šatori 

Ovo je jedan od najboljih izuma u svetu ljubitelja kampovanja. Ovi šatori se razapinju iznad zemlje, čime se omogućava bolji pogled, ali i bezbednost kampera. Jedino što njihovo postavljanje može da bude malo komplikovano.

4. Samoleteći dronovi

Konačno je napravljen dron koji je toliko pametan, da mu uopšte nisu potrebne kontrole. Ovaj dron ima posebne senzore pomoću kojih vas prati i snima i definitivno će biti omiljen među ljubiteljima selfija.

5.3D štampači

Ova mašina podiže pravljenje 3D skulptura na viši nivo. Za razliku od 3D olovke, ovaj štampačmože da napravi bukvalno sve za šta je programirate, od odeće, preko umetničkih radova, pa sve do oružja.

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u