Tehnologija

Da li je ovo najbolji način za otključavanje telefona ikad?

Objavljeno: 23.07.2014 | 15:58Izvor: Telegraf.rs

U pitanju je digitalna tetovaža koja se može zalepiti na bilo koji deo tela, a sve što bi trebalo da uradite kako bi otključali telefon jeste da ga prislonite blizu nje.

Iako danas postoje različiti načini za otključavanje pametnog telefona(skeniranje lica, otiska prsta, korišćenje šablona ili lozinki), ovaj je definitivno najbolji do sada. U pitanju je nalepnica (digitalna tetovaža) koja se zalepi na neki deo vašeg tela, a sve što bi trebalo da uradite jeste da telefon prislonite na nju kako bi se on automatski otključao.

Motorola se udružila sa kompanijom VivaLnk kako bi ovu ideju pretvorila u realnost. Digitalna tetovaža koja u sebi sadrži NFC čip trenutno je dostupna samo za Moto X pametni telefon. Ova nalepnica na telu može da ostane i do pet dana, otporna je na vodu, pa će tako tuširanje preživeti bez problema.

Pakovanje koje u sebi sadrži deset tetovaža košta 10 dolara, što je dovoljno za 50 dana. Mana svega ovoga je što ove nalepnice trenutno funkcionišu samo na već pomenutom Motorolinom Moto X smartfonu, pa se nadamo da će se uskoro pojaviti i za ostale popularne pametne telefone.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u