Auto moto

PREMIJER PREMIJERNO U NOVOM SRPSKOM FIJATU! Vučić provozao najnoviji model 500L ulicama Kragujevca!

Objavljeno: 25.05.2017 | 13:38Izvor: medio.rs

Premijer i Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić provozao je ulicama Kragujevca novi model "fijata 500L". Društvo mu je tokom vožnje pravila Silvija Verneti, direktorka EMEA i FCA Srbija

Kompanija "Fijat-Krajsler“ (FCA) svečano je danas predstavila novi fijat "500L" u krugu fabrike u Kragujevcu, a premijer Aleksandar Vučić je "isprobao" novi model, dovezavši se njim do fabričke kapije.

FCA automobili Srbija ističe da, nakon pet godina, slavi uspeh modela fijat 500L predstavljanjem nove investicije koja će biti prekretnica u razvoju i garancija budućih uspeha kompanije FCA Srbija.

Kompanija FCA zvanično je započela sa komercionalnom prizvodnjom novog modela, a prezentaciji su prisustvovali, pored premijera, ministri Rasim Ljajić, Zorana Mihajlović, i glavni izvršni direktor FCA EMEA Alfredo Altavila.

- Novi fijat 500 l predstavlja naslednika najbolje prodavanog malog višenamenskog vozila u Evropi i predodređen je da obnovi i nastavi njegov uspeh. Ponosni smo na to što možemo da kažemo da je postignut ambiciozni plan da fabrika u Kragujevcu ponovo bude centar proizvodnih aktivnosti. Imali smo jake temelje za dobar start. Kragujevac je obezbedio kvalifikovanu radnu snagu i jaku industrijsku podršku, a vlada Srbije je bila posvećeni partner dok je FCA grupacija donela svoje bogato globalno znanje, resurse i omogućila pristup tržištima - istakao je Altavila.

informer.rs

Novi model 500L će imati tri posebna identiteta koja pokrivaju sve potrebe: Urban, Cross i Wagon.

Motori koji najviše odgovaraju posebnim potrebama kupaca izabrani su za različite identitete modela.

Linija benzinskih motora obuhvata 1,4-litarski 16V motor, sa 95 KS, 1,4-litarski 16V TJet, koji isporučuje 120 KS, kao i 0,9-litarski TwinAir (nije u ponudi u Srbiji), od 105 KS.

informer.rs

Liniju kompletiraju dvogorivi benzinski i TNG 1,4-litarski TJet motor, sa 120 KS, kao i dvogorivi benzinski i metanski 0,9-litarski TwinAir, sa 85 KS.

Ponudu upotpunjjuju dva dizel motora: 1.300 č 16V MultiJet sa 95 KS, izveden sa Dualogic prenosom i 1600 č 16V MultiJet sa 120 KS.

Svi motori u skladu su sa Euro 6 standardima i kombinuju performanse i ekonomičnu potrošnju goriva.

Serijska proizvodnja fijat 500L je počela u Kragujevcu 2012. godine.

informer.rs

Ugovor o osnivanju zajedničke kompanije između italijanskog Fijata i države Srbije potpisan je 29. septembra 2008. godine, po kome proizvođač automobila iz Torina ima 67 odsto, a naša država 33 odsto vlasničkog udela.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u