Društvo

POTRESNA PRIČA JEDNE MAME: Pokušali su da mi zamene bebu u porodilištu!

Objavljeno: 02.04.2016 | 13:39Izvor: Kurir

Jedna mama se pre 8 meseci porodila u Prokupačkoj bolnici. Od samog početka pa do kraja trudnoće i porođaja, nije želela da komentariše većinu zaposlenih. Bila joj je to prva trudnoća.

Na dan kad sam se porodila, javim se u porodilište oko 9 ujutru. Doktor radi ultrazvuk sve ok i govori mi da je devojčica u pitanju, a svaki predhodni ultrazvuk kod moje doktorke i privatnika je rekao da je dečko.

Pošalju me u salu u 09.30 i ostave samu do 12.50 bolovi kreću da budu sve češći i češći…sama u sali još prvorotka ne znam šta me čeka.. zovem sestre…niko živ… sve dok nisam pozvala porodicu da obaveste nekog da me porodi…posle 10 min dolazi doktor sa njim i dve babice..i to u poslednji čas. Porođaj je trajao nepunih 10-tak min…doktor govori "ćerkica" baca rukavice i odlazi…Babica umotava bebu u pelenu i stavlja na vagicu da izmeri dužinu i težinu… Tražim od iste da mi dete da na sekund u ruke... Ona odbija. Kaže mi "Odmori", biće ona u sobi sa tobom par dana, a i kasnije ceo život, uzećeš je, ima vremena…"

Insistiram i da mi dete na jedvite jade…Prislonim dete uz sebe odmotam i pogledam muško (nije mogla da ga zameni ni u ludilu, a očigledno je htela da uradi nešto sa njim. Pitam šta je ovo zašto ste rekli da je devojčica kad je dečko?! Babica se pravda "Jao majko pa sina si rodila, nije žensko. Ja ga povih i ne vidoh".

Prvo beba nije bila povijena već samo donji deo umotan u pelenu plus nije je ni okupala - jer je to morala ispred mene da uradi. Ostaviše mi dete i odoše… Obavestim porodicu i dođu da vide bebu…ista žena je molila mog muža i moju majku da dete ostavim u bolnici. Što su mi oni i saopštili da bi povela računa o detetu.

Ostala sam samo jedan dan u bolnici jer nisam smela zbog deteta više da se bebi nešto ne bi desilo. A i da se nekim slučajem ne bi zamenila i možda "preminula".

Dođem posle par dana po otpusnu listu u njoj piše "dete živo žensko", a ja rodila zdravog dečaka.

O svemu ovome je obavešten tadašnji načelnik odeljenja... Da se nešto više desilo-bila bi obaveštena i policija sigurno, a zaposleni bili tuženi. Nažalost…gledaju to da urade mladim majkama koliko sam ja mogla da dođem do zaključka..."

Foto ShutterstockFoto Shutterstock

 

(Deveteseci.net)


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u