Zanimljivo

UHAPŠEN SORAJIN TURČIN! Starletin bivši završio iza rešetaka, jer je finansirao TERORISTE!

Objavljeno: 08.05.2017 | 10:36Izvor: medio.rs

Milioner Džengiz Čerkes će biti deset meseci iza rešetaka zato što je od bogataša iznuđivao novac za finansiranje Turkmena koji se bore u Siriji

Turski milioner Džengiz Čerkes, kog su svetski mediji dovodili u vezi sa srpskom starletom Sorajom Vučelić, uhapšen je u Istanbulu zato što je ucenjivao bogataše i iznuđivao im novac. Tim parama je finansirao turkmenske teroriste koji se bore u Siriji.Sorajin prijatelj je uhapšen 1. maja u specijalnoj operaciji. Važi za opasnog kriminalca, pa ga je do zatvora pratio konvoj od čak 100 vozila. Prilikom hapšenja, u njegovoj kući su pronađena dva nelegalna pištolja, tri lovačke puške i 193 patrone.

Dok su ga hapsili, Čerkes je okupljenim novinarima rekao da će se iz zatvora vratiti jači:

- Mi, deca koja smo odrasla na ulici, platili smo previsoku cenu. Imam da odslužim deset meseci kazne, nakon čega ću se vratiti jači. Ovoj zemlji nije potrebna mafija, već pravi naučnici, privrednici i političari - rekao je Džengiz, koji ne želi celog života da se bavi kriminalom. On je pokušao da bude privrednik trgujući oružjem, a 2015. je izabran čak i za poslanika u provinciji Sivas, ali mu je funkcija ubrzo oduzeta.
Bez obzira na to što je uhapšen, Džengizova moć, međutim, ne slabi ni u zatvoru. On iza rešetaka ima sve benefite, pa tako može da koristi telefon, kompjuter i internet, te redovno održava svoj profil na Instagramu, a nedavno se iz zatvora čak javio i Soraji.Da su ostali u prisnom kontaktu potvrdila nam je i sama starleta:

- Javio mi se i rekao da je sve u redu i da izlazi za deset meseci. Nadam se da neće imati više sličnih problema sa zakonom, ali u svakom slučaju ima moju podršku. Mnogo mi je žao mog prijatelja - poručila je kratko Soraja za Informer.

Trgovac oružjem je u Srbiji postao poznat kada je Informer pisao o njegovoj aferi sa zgodnom starletom.

Njihova romansa je bila udarna vest brojnih svetskih medija, te su britanski "San", turski "Hurijet", pa čak i CNN pisali da mu je Vučelićeva rasturila vezu sa popularnom turskom pevačicom Otilijom Brumom.

Pokušao da ubije Kadirova

AP/photo

Džengiz Čerkes bio je optužen zbog pokušaja ubistva lidera Čečenije Ramzana Kadirova. Međutim, oslobođen je svih optužbi jer nisu imali dovoljno dokaza protiv njega.
On je takođe bio osuđen na 11 godina robije zbog toga što je u Rusiji formirao kriminalnu organizaciju i što se bavio špijunažom, ali je i zbog toga oslobođen.
Hapšen je i zbog proizvodnje i prodaje ilegalnog oružja.

INFORMER.RS


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u