Zanimljivo

SVETSKI EKONOMSKI FORUM: Ovako izgleda skup najmoćnijih ljudi!

Objavljeno: 23.05.2015 | 13:24Izvor: Telegraf.rs

Teme koje se nameću danas su ključ uspeha i sreće u poslu, unapređenje i zapošljavanje mladih, kao i reforma politike koja je u zamahu u mnogim zemljama. Govori se takođe dosta o razvoju i jačanju privatnog sektora

Svetski ekonomski forum koji se održava u Jordanu od 21. do 23. maja, učestvuje preko 800 predstavnika, među kojima su lideri mnogih zemalja i poslovni ljudi iz različitih oblasti.

 

Ovogodišnji Svetski ekonomski forum (WEF) održava se u Jordanu od 21. do 23. maja, i to u King Hussein Bin Talal Convention centru na Mrtvom moru. Forum okuplja preko 800 vodećih političkih i poslovnih lidera koji će razgovarati o tome kako da podrže sveobuhvatne i napredne vizije za prosperitet i mir.

Teme koje se takođe nameću danas su takođe ključ uspeha i sreće u poslu, unapređenje i zapošljavanje mladih, kao i reforma politike koja je u zamahu u mnogim zemljama, uključujući Jordan, Egipat, Tunis i Maroko što će biti još jedan fokus sastanka. Govori se takođe dosta o razvoju i jačanju privatnog sektora.

Foto: Marko Todorović, weforum.org

Foto: Marko Todorović, weforum.org

Na ovogodišnjem Forumu učestvovaće kralj Jordana, Abdulah II Ibn Al Husein, Ali Abasov, ministar i visokih tehnologija Azerbejdžana, predsednik Egipta, Abdel Fatah al-Sisi, predsednik EBRD-a Suma Chakrabarti, kao i veliki broj predsednika, ministara, nacionalnih banaka iz ostalih zemalja. Predsednik kompanije Komtrejd Veselin Jevrosimović će biti jedini učesnik Svetskog Ekonomskog Foruma u Jordanu, sa ovih prostora.

 

UŽIVO PRENOS SA FORUMA:

Pored vodećih svetskih medija na ovom događaju će biti prisutni i predsednici najvećih svetskih kompanija, između ostalih: BNP Paribas, PepsiCo Inc., Hitachi Ltd, Microsoft, Hewlett-Packard, Ericsson, Cisco, Huawei Technology Co. Ltd, Internet Corporation for, Assigned Names and Numbers, TeslaMotors, Coca-Cola, General Eletric, UPS, Lufthansa German Airlines, BT Group, Deutsche Bank, Qualcomm Technologies, Royal Philips… Prema Izveštaju o ljudskom kapitalu, koji je sačinio Svetski ekonomski forum u Ženevi, indeks ljudskog kapitala, za čije određivanje su glavni parametri obrazovanje i zapošljavanje, svrstao je Srbiju na 50. mesto među 124 zemlje. Još jedna od aktuelnih tema na forumu, bila je brzina interneta, pa su tako izbačeni podaci o deset zemanlja u kojima je internet najbrži. Na prvom mestu se nalazi Severna Koreja, dok je na poslednjem, desetom, Finska.

Poteglo se i pitanje kako bi privatni sektor mogao pomoći u razrešavanju problema izbegličke krize.

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u