Zanimljivo

SPREMITE SE ZA IZNENAĐENJE: Hello Kitty nije mačka!

Objavljeno: 28.08.2014 | 14:23Izvor: Telegraf.rs

Verujemo da je kompanija odradila ozbilljnu matematiku pre objavljivanja ove informacije, budući da prodaja predmeta koji su brendirani najpoznatijom mačkicom na svetu donosi 7 miliona dolara

Povodom proslave 40. rođendana najpopularnije mačkice Hello Kitty, japanskakompanija “Sanrio” koja potpisuje dizajn za ovaj brend otkrila je da mačka koja je osvojila svet uopšte nije mačka.

Omiljeni ukras različitih proizvoda za decu i odrasle, Hello Kitty, je zapravo devojčica iz Velike Britanije, čije pravo ime je Kiti Vajt.

Njen lik se prvi put pojavio u Japanu 1974, na tašnici za sitan novac, koja je kasnije stigla u SAD 1976.

Tvorac ove devojčice je Juko Šimizu, koja se dve godine nakon “rođenja” Kiti Vajt povukla iz kompanije “Sanrio”.

Četiri decenije nakon rođenja Hello Kitty, njeni fanovi saznaju da je ona devojčica koja je rođena 1. novembra, koja obožava pitu od jabuke i čiji roditelji se zovu Džordž i Meri Vajt.

Ona ima rođenu sestru Mimi koja za razliku od Kiti ima žutu mašnicu. Ide u treći razred osnovne škole i nikada nije odrasla, niti će. Njeni omiljeni predmeti su engleski, likovno i muzičko.

Verujemo da je kompanija odradila ozbilljnu matematiku pre objavljivanja ove informacije, budući da prodaja predmeta koji su brendirani najpoznatijom mačkicom na svetu donosi 7 miliona dolara.

Šta će reći fanovi mačke kada saznaju da njihov predmet obožavanja nije ono što su mislili.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u