Zanimljivo

PUTIN I TRAMP SE LJUBE U USTA: Ovaj mural je postao SVETSKI HIT (FOTO)

Objavljeno: 13.05.2016 | 19:19Izvor: Telegraf.rs

Ovaj mural ima i dublju pozadinu - naime, u vreme hladnog rata na Berlinskom zidu osvanuo je grafit na kom je ovekovečen čuveni bratski poljubac Brežnjeva i istočno-nemačkog predsednika Eriha Honekera

U glavnom gradu Litvanije, Vilnjusu,  osvanuo je mural na restoranu, na kom se prilično jasno vidi kako se ljube u usta Vladimir Putin i Donald Tramp. Litvanci ovaj mural vide kao zabrinutost zbog stava SAD prema Rusiji.

– Ovaj grafit je odlika straha nekih Litvanaca da se Donald Tramp, kandidat za predsednika SAD, priklonio Vladimiru Putinu. Naime, Tramp je izjavio da je Vladimir Putin jak lider, a da je NATO skup i zastareo – rekao je tamošnji profesor političkih nauka.

Ovaj mural ima i dublju pozadinu – naime, u vreme hladnog rata na Berlinskom zidu osvanuo je grafit na kom je ovekovečen čuveni bratski poljubac Brežnjeva i istočno-nemačkog predsednika Eriha Honekera.

– Čini se da je novi hladni rat na pomolu, a Donald Tramp se, kako se zasad čini, prilično približava Rusiji – komentarišu Litvanci.

(Telegraf.rs)

 


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u