Zanimljivo

Ovu mučenicu su bacili pred lava, a ona je uradila nešto što je sve zgranulo!

Objavljeno: 25.01.2015 | 10:17Izvor: Telegraf.rs

Danas, 25. januara, pravoslavni vernici slave svetu mučenicu Tatjanu, koju su mučili tako što su je šibali, odsecali joj meso, strugali je železom, a potom je bacili pred lava

Danas, 25. januara, Srpska pravoslavna crkva proslavlja svetu mučenicu Tatjanu.

Ova Rimljanka je bila velika hrišćanka i đakonisa pri crkvi. Živela je u vreme vladavine cara Aleksandra, čija je majka Mameja bila hrišćanka. Sam car je bio kolebljiv u veri, zbog čega je u svom domu imao kipove: Hrista, Apolona, Avrama i Orfeja.

Njegovi doglavnici su progonili hrišćane i bez careve naredbe.Kada su izveli devicu Tatjanu na mučenje, ona se molila Bogu za svoje mučitelje.

U tom trenutku su im se svima otvorile oči, te su ugledali četiri anđela okolo mučenice. Kada su to videli svih osam je poverovalo u Hrista, zbog čega su mučeni i ubijeni.

SVAKI DAN SE MOLITE, A OVO NE ZNATE: Danas slavimo sveca koji je napisao reči naše molitve!

Svetu Tatjanu su nastavili da muče: šibali su je, odsecali joj meso, strugali je železom, i tako svu iskrvavljenu bacili uveče u tamnicu da bi je sutradan opet mučili. No, Bog je poslao anđele u tamnicu koji su je hrabrili i iscelili je, tako da se Tatjana svako jutro javljala pred mučiteljima potpuno zdrava.

Kada su je naposletku bacili pred lava, on se umiljavao oko nje i nije je povredio. Zato su joj odsekli kosu misleći da joj je tamo skrivena neka vradžbina.

Najzad su je izveli zajedno sa ocem i oboje ih posekli mačem. Tako je skončala život oko 225. godine.

SVETI JOVAN KRSTITELJ: Ako na ovaj dan potone jaje u posudu sa vodom, sudnji dan je blizu!


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u