Zanimljivo

ONE SU NAJMOĆNIJE ŽENE NA CELOM SVETU: Šta mislite ko je na prvom mestu?

Objavljeno: 26.05.2015 | 23:39Izvor: Telegraf.rs

Na popis je ove godine ušlo 19 novih imena, među kojima američka pjevačica Tejlor Svift, koja je s 25 godina najmlađa na tom popisu. Na listi se nalazi osam čelnica država i 15 milijarderki

Nemačka kancelarka Angela Merkel je i dalje, petu godinu zaredom, najmoćnija žena na svetu, ispred Hilari Klinton i Melinde Gejts, pokazao je godišnji popis časopisa Forbs objavljen u utorak.

Predsednica Centralne banke Sjedinjenih Država (Fed) Dženet Jelen je s 2. pala na 4. mesto, a na petom je Meri Bara, generalna direktorica “General Motorsa”.

Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristina Lagarde je s 5. prešla na 6. mesto, a brazilska predsednica Dilma Rousef je 7.

– Merkel je u decembru 2014. osvojila treći četvorogodišnji mandat na čelu najdinamičnije zemlje Evrope – pojašnjava Forbes i naglašava da je ona pobedila nacionalnu recesiju tokom svetske ekonomske krize, a sada je u žiži napora da se pomogne Grčkoj da pokrene svoju ekonomiju.

Foto: Tanjug/AP/Markus Schreiber

Foto: Tanjug/AP/Markus Schreiber

Prema Forbsu u 2016. je može ugroziti jedino Hilari Klinton, koja je prošle godine bila na šestom mestu godišnje liste 100 najmoćnijih žena sveta.

Na popis je ove godine ušlo 19 novih imena, među kojima američka pjevačica Tejlor Svift, koja je s 25 godina najmlađa na tom popisu. Na listi se nalazi osam čelnica država i 15 milijarderki. Među onima koje su ove godine ispale s liste je američka pjevačica Lejdi Gaga, mianmarska opoziciona liderka Aung San Su Kji i brazilska manekenka Žizela Bundšen.

Ovo je sedam najmoćnijih žena prema Forbesu:

1. Angela Merkel

2. Hilari Klinton

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

3. Melinda Gejts

4. Dženet Jelen

5. Meri Bara

6. Kristin Lagard

7. Dilma Rousef


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u