Zanimljivo

NJIH DVOJE SE RASTAJU: Ona odlazi i možda će umreti, ali je on u tome PODRŽAVA!

Objavljeno: 04.08.2015 | 15:50Izvor: Telegraf.rs

- Mi smo samo običan bračni par u neobičnoj situaciji, a pravimo male korake za čovečanstvo, korak po korak - rekao je Džejson Stanford

Džejson Stanford i njegova supruga će se uskoro rastati, ali ne zato što se razvode. Razlog je nesvakidašnji – njegova žena Sonja odlazi na Mars 2026. godine u sklopu misije “Mars One”.

Ona je gostovala u nekoliko TV emisija gde je pričala o odlasku sa planete Zemlje, a mnoge reakcije su bile negativne.

– Ovo je veće od mene. Ovde se javljaju egzistencijalna pitanja daleko važnija od toga koliko će mi Sonja nedostajati i hoću li se setiti ko nam je vodoinstalater i gde drži lozinke. Ako misija uspe i ako zaista osnuju održivu koloniju na drugoj planeti, to će zauvek promeniti istoriju čovečanstva – istakao je Džejson.

Sonju su optuživali da napušta porodicu, ali Džejson ipak drugačije gleda na odluku da se njegova supruga preseli na drugu planetu.

- Sonja će prvo prestati da bude Zemljanka i postaće nešto (teško mi je da ovo napišem) neljudski - napisao je između ostalog Džejson.

Foto: Facebook/Jason Stanford

Foto: Facebook/Jason Stanford

Takođe, on tvrdi da se čak navikao na ideju da će njegova supruga umreti od raka usled radijacije od koje putnici ne mogu da se zaštite.

– Zamislite da znate da ćete svoju partnerku gledati kako se razvija na drugoj planeti i umire od raka. Zamislite da to gledaju i svi na Zemlji. A sad zamislite da ta ideja više ne deluje čudno – napisao je Stanford.

Foto: Facebook/Jason Stanford

Foto: Facebook/Jason Stanford

Ipak, on bezuslovno podržava Sonju.

- Vreme je da prihvatim svoju ulogu. Njeno je ime Sonja Van Marsovka i ja sam suprug astronauta. Mi smo samo običan bračni par u neobičnoj situaciji, a pravimo male korake za čovečanstvo, korak po korak – kaže on.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u