Zanimljivo

NIJE MAFIJA: Nikada nećete pogoditi ko je u Italiji glavni diler marihuane!

Objavljeno: 04.05.2015 | 23:27Izvor: Telegraf.rs

Medicinska marihuana je u Italiji legalna od 2013. godine kao pomoćno sredstvo za olakšavanje bola u slučajevima bolesti kao što su multipla skleroza i rak, kao i u tretmanu drugih bolesti, recimo glaukoma

Prvi zasadi marihune za medicinsku upotrebu u Italiji napreduju “baš fino”, kažu izvori iz neobičnog uzgajivača – Vojske Italije.

Od države finansirani staklenik sa marihuanom nalazi se nadomak Firence i vodi ga pukovnik sasvim prigodnog prezimena, Antonio Medika.

– Naš cilj je da obezbedimo korisnicima prozivod koji nije uvek lako nabaviti na tržištu, i to po konkurentnoj ceni – kaže direktor Medika listu “Korijere dela Sera”, a prenosi “Mondo.rs”.

Medicinska marihuana je u Italiji legalna od 2013. godine kao pomoćno sredstvo za olakšavanje bola u slučajevima bolesti kao što su multipla skleroza i rak, kao i u tretmanu drugih bolesti, recimo glaukoma.

Međutim, u zemlji nema licenciranog proizvođača, a država ne plaća za tretman marihuanom, pa korisnici moraju da je kupuju van zemlje – u Nemačkoj ili holandiji iu to po ceni od čak 40 evra po gramu.

 

Ovo u praksi znači da pacijenti moraju da kupe drogu na ulici, i tako finansiraju klasične dilere droge upuštajući se u ilegalnu aktivnost.

Planiranom proizvodnjom 100 kilograma “trave” vlada se nada da će potkopati posao uličlnim dilerima.

Sakrio je TONU MARIHUANE u svom automobilu, ali je zaboravio samo jednu sitnicu!

– Ciljamo da nam cena ide ispod 15 evra, možda čak i 5 evra za gram – kaže Medika, ističuči da je to i ulična cena droge.

Vlada je zbog osetljivosti posla izabrala vojnu laboratoriju, koja s lakše kontroliše sa aspekta bezbednosti.

Ova inovacija če svakako pomoći medicinskim korisnicima, piše RT, ali teško da će oštetiti dilere u zemlji gde je u ankti iz 2012. svaki peti zapitani rekao da puši marihuanu.


Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

  Facebook Komentari
Pratite nas na facebook-u